Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kamphuis en Lindhout ontvangen eerste FIFA-badge

KNVB Media
KNVB Media
9 januari 2020, 12:56

Allard Lindhout, Rogier Honig en Jochem Kamphuis tonen trots hun FIFA-badge. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechters Jochem Kamphuis en Allard Lindhout en assistent-scheidsrechter Rogier Honig hebben woensdag op een speciale gala-avond uit handen van coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond hun eerste FIFA-badge ontvangen. Dat betekent dat zij dit jaar gerechtigd zijn om internationale wedstrijden te fluiten en vlaggen.

Kevin Blom – die vanaf dit jaar geen Europese wedstrijden meer zal fluiten – ontving een zilveren schaal met inscriptie vanwege zijn honderd internationale aanstellingen. De jaarlijkse gala-avond in het Trainingscentrum van de KNVB Campus in Zeist vormde de afsluiting van het trainingskamp voor scheidsrechters in aanloop naar de tweede competitiehelft. De top van de Nederlandse scheidsrechterswereld was aanwezig, om aan de hand van speeches en filmpjes terug te kijken op het afgelopen jaar.

Kevin Blom neemt afscheid van het Europese podium na een imposante carrière van 100 internationale aanstellingen.

Voordracht

Belangrijkste onderdeel van de gala-avond was de uitreiking van de FIFA-badges. Om een FIFA-badge te ontvangen, draagt de KNVB een (assistent-)scheidsrechter voor aan de FIFA. De wereldvoetbalbond moet vervolgens zijn goedkeuring geven aan de voordracht. Een FIFA-badge is één jaar geldig.

Gedurende dat jaar beoordelen zowel de KNVB (nationaal) als de FIFA (internationaal) of de scheidsrechter op het vereiste niveau weet te presteren. Is dat het geval, dan volgt een badge voor het nieuwe jaar. Is het oordeel van de KNVB en/of FIFA negatief, dan verliest de scheidsrechter de FIFA-badge.

28 badges

Er werden woensdag 28 FIFA-badges uitgereikt. Kevin Blom, Pol van Boekel en Dave Goossens nemen in het kader van natuurlijke doorstroming afscheid van het Europese toneel. Fijke Hoogendijk heeft aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor internationale wedstrijden. De volgende (assistent-)scheidsrechters ontvingen hun FIFA-badge voor 2020:

Scheidsrechters (vrouwen)

Vlnr: Shona Shukrula, Lizzy van der Helm en Vivian Peeters.

Assistent-scheidsrechters (vrouwen)

Vlnr: Nicolet Bakker, Bianca Bussem-Scheffers, Diana Snoeren en Franca Overtoom.

Scheidsrechters (mannen)

Vlnr: Danny Makkelie,   Jochem Kamphuis, Allard Lindhout, Björn Kuipers, Dennis Higler, Serdar Gözübüyük  en Bas Nijhuis.

Assistent-scheidsrechters (mannen)

Vlnr: Johan Balder, Jan de Vries, Joost van Zuilen, Sander van Roekel, Rogier Honig, Charl Schaap, Erwin Zeinstra, Mario Diks, Bas van Dongen, Hessel Steegstra.

Scheidsrechters zaalvoetbal

Lars van Leeuwen, Ibrahim El Jilali, Jochem van Dijke en Sylvester Rodrigues Bonito.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen