Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA promoveert Dennis Higler naar groep 2

KNVB Media
KNVB Media
5 juni 2018, 19:00

Dennis Higler is door de UEFA gepromoveerd van groep 3 naar groep 2. - Foto: KNVB Media

Dennis Higler is door de scheidsrechterscommissie van de UEFA gepromoveerd van groep 3 naar groep 2. De Nederlandse arbiter verdiende de promotie op basis van zijn goede prestaties in het afgelopen jaar.

Nog maar een jaar gelden maakte Higler zijn debuut op Europees clubniveau. In juli kwam hij in de eerste kwalificatieronde van de Europa League in actie tijdens het duel tussen Ruzomberok (Slowakije) en Vojvodina (Servië). Niet lang erna volgde zijn tweede aanstelling in de voorronde van datzelfde toernooi bij het duel tussen het Litouwse FK Trakai en het Zweedse IFK Norrköpin.

EK Onder 17

In het vervolg van het seizoen stonden ook de EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Denemarken – Jong Georgië en Jong Turkije - Jong Zweden onder zijn leiding. Vorige maand reisde de 32-jarige arbiter af richting Engeland voor het EK onder 17, waar Oranje onder 17 uiteindelijk de EK-titel voor zich opeiste. Higler floot daar vier wedstrijden, waaronder het openingsduel in poule B, Portugal – Noorwegen, en de kwartinale tussen Italië en Zweden.

De scheidsrechter is trots op zijn promotie. "Absoluut, heel trots", reageert Higler. "Dit is een mooie bevestiging van mijn goede internationale prestaties. Ik kijk uit naar de wedstrijden die ik volgend seizoen vanuit groep 2 mag gaan fluiten."

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen