Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Week van de Scheidsrechter: Headset-clinic bij Delta Sports

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2017, 17:35
2:20

Scheidsrechter Ed Janssen, hier zelf met headset, gaf een clinic bij FC Delta Sports'95. - Foto: KNVB Media

Hoe werkt zo'n headset precies? En wat heb je er aan als scheidsrechter? In het kader van de Week van de Scheidsrechter gaf betaald voetbal arbiter Ed Janssen een speciale headset-clinic bij FC Delta Sports'95 in Houten.

Anne Kruisweg was de gelukkige. Sinds drie jaar is zij voor haar club actief als verenigingsscheidsrechter. Tijdens de clinic kreeg zij een headset aangemeten en stond ze tijdens de wedstrijd in direct contact met Janssen. Die gaf haar gerichte aanwijzingen, bevestigde goed ingeschatte situaties en kwam met praktische tips.

Extra paar ogen

Een extra paar ogen dus voor de jonge clubscheidsrechter. "Tijdens het fluiten kreeg ik directe coaching. Vooraf vond ik het enorm spannend, maar door die coaching zette ik juist een extra stap of beoordeelde ik een situatie precies goed. Dat neem ik zeker mee naar vervolgwedstrijden", zei Anne Kruisweg na afloop van haar gefloten jeugdwedstrijd van Delta Sports'95.

Tot tevredenheid van Janssen. "De Week van de Scheidsrechter is een aantal jaar geleden in het leven geroepen om meer waardering te vragen voor scheidsrechters. Het is toch een redelijk moeilijk vak, maar wel een heel mooi vak en op deze manier hopen we meer waardering te krijgen van de clubs en de spelers."

Week van de Scheidsrechter Week van de Scheidsrechter Lees alles over de Week van de Scheidsrechter (7-15 oktober).

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen