Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Danny Makkelie promoveert naar elitelijst UEFA

KNVB Media
KNVB Media
14 juni 2017, 9:04

Danny Makkelie staat net als Björn Kuipers op de elitelijst van de UEFA. - Foto: KNVB Media

Danny Makkelie (34) is deze week door de scheidsrechterscommissie van de UEFA ingedeeld in de elitegroep van Europese scheidsrechters. De Nederlandse arbiter verdiende de promotie op basis van zijn goede prestaties in de afgelopen jaren.

Makkelie is vanaf 2011 actief als internationaal scheidsrechter, promoveerde al in 2014 naar de op één na hoogste groep en was de afgelopen jaren actief tijdens het EK onder 17, het EK onder 21, het WK onder 17, de Champions League en de Europa League. Ook Björn Kuipers is ingedeeld op de elitelijst.

Nijhuis naar groep 1

Bas Nijhuis moet daarentegen plaatsmaken en is met ingang van deze week in groep 1 geplaatst. Nijhuis (40) is vanaf 2007 internationaal scheidsrechter en stond de afgelopen twee jaar op de elitelijst. Hij floot al 75 internationale wedstrijden waaronder veertien wedstrijden in de Champions League. Hij blijft ook als groep 1-scheidsrechter deze wedstrijden leiden.  

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen