Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ome Steef (90), de oudste scheids van Nederland

KNVB Media
KNVB Media
26 april 2017, 9:27
2:44

Steef Nijenhuis. Negentig jaar, maar nog altijd topfit. - Foto: KNVB Media

Negentig jaar is Steef Nijenhuis inmiddels. Maar achter de geraniums zitten is er voor hem niet bij. Sterker nog, iedere twee weken fluit hij nog een wedstrijd van EVC 3 uit Edam.

De Noord-Hollandse arbiter is de oudste nog actieve scheidsrechter op de Nederlandse velden. Negentig jaar. Nijenhuis schudt zelf zijn hoofd alsof hij het ook niet allemaal kan bevatten. "Geweldig hè? Ik geniet er nog met volle teugen van." Aan stoppen denkt hij dan ook niet. "Volgend jaar plak ik er weer een jaartje aan vast. Zo lang ik het leuk blijf vinden en het me lukt, blijf ik mijn wedstrijden gewoon fluiten."

Geen gemopper

En plezier, dat heeft de 90-jarige leidsman nog altijd volop. Tuurlijk, ook bij hem moppert er wel eens iemand over een beslissing. "Maar als dat te erg wordt dan zeg ik 'jongens, als jullie zo doorgaan fluit ik drie keer en gaan we naar de kantine een biertje drinken'. Dan zijn ze snel stil hoor. Daar heb ik geen zin in, dat gemopper."

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen