Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dennis Higler benoemd tot internationaal scheidsrechter

KNVB Media
KNVB Media
12 januari 2017, 16:02
1:42

Dennis Higler (links) mag zich bij het rijtje 'internationals' onder de scheidsrechters voegen. - Foto: KNVB Media

Welke stappen moet een jonge talentvolle scheidsrechter maken om uiteindelijk door te groeien tot international? Dennis Higler legt het uit nu hij woensdag zijn FIFA-badge kreeg en bij de zeven Nederlandse scheidsrechters hoort die ook over de grens fluiten.

"Voor een scheidsrechter is een stuk ervaring heel belangrijk", zegt Higler, die in 2011 debuteerde in de Eredivisie. "Het werkt bijvoorbeeld veel beter om rustiger te zijn. Soms dingen met spelers wat makkelijker oplossen, niet meteen alles heel strikt volgens de regeltjes willen doen."

De 31-jarige Higler begon als scheidsrechter amateurvoetbal in 2004, ontwikkelde zich tot scheidsrechter Masterclass in 2010 (en Junior in 2011, Senior in 2012), en floot behalve 100 wedstrijden in de Eredivisie ook 63 maal in de Jupiler League.

Voorgedragen

De arbiter uit Amersfoort werd begin oktober voorgedragen als internationaal scheidsrechter bij de wereldvoetbalbond, die de aanvraag honoreerde. Ook assistent-scheidsrechters Jan de Vries en Joost van Zuilen zijn toegetreden tot het internationale korps.

Naast Higler staan ook Pol van Boekel, Kevin Blom, Serdar Gözübüyük, Bjorn Kuipers, Danny Makkelie en Bas Nijhuis op de internationale lijst. Mario Diks, Bas van Dongen, Dave Goossens, Sander van Roekel, Charl Schaap, Hessel Steegstra, Rob van de Ven en Erwin Zeinstra zijn de overige assistent-scheidsrechters.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen