Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Beker: Makkelie en Blom videoscheidsrechter

KNVB Media
KNVB Media
19 oktober 2016, 13:32

Opnieuw wordt de Video Assistant Referee ingezet. - Foto: KNVB Media

Bij twee wedstrijden in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker zijn videoscheidsrechters aangesteld.

Bij Sparta Rotterdam-PSV (dinsdag 25 oktober) is Kevin Blom Video Assistent Referee, bij Feyenoord-Excelsior (woensdag 26 oktober) vervult Danny Makkelie deze functie, die beter bekend staat als de videoscheidsrechter.

Na de wereldprimeur op woensdag 21 september bij Ajax - Willem II, waar Makkelie live werd geassisteerd door videoscheidsrechter Pol van Boekel, heeft de FIFA nu ook officieel toestemming gegeven om in de 2e ronde van de KNVB Beker te testen.

Testen in KNVB Beker-toernooi

De KNVB kiest voor live-testen in de KNVB Beker-competitie, omdat er geen sprake is van een ranglijst en de duels losstaan van de wedstrijden van andere clubs. De keuze voor deze twee wedstrijden is gebaseerd op de beschikbaarheid van voldoende televisiecamera's en de benodigde infrastructurele voorzieningen die bij beide stadions aanwezig zijn. Ook in volgende bekerronden verwacht de KNVB live-testen uit te voeren. 

De Video Assistent Referee is een scheidsrechter die de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van cruciale beslissingen in de wedstrijd. Dit doet hij op basis van beelden van de aanwezige camera's in het stadion. De videoscheidsrechter adviseert de scheidsrechter bij wedstrijdbepalende spelsituaties: penalty's, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan. Het gaat om een advies. De scheidsrechter op het veld blijft verantwoordelijk voor de beslissingen.

Video-assistent Video-assistent Lees alles over de video-assistent.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen