Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Arbiter Higler voorgedragen als FIFA-international

KNVB Media
KNVB Media
6 oktober 2016, 16:05

Scheidsrechter Dennis Higler is voorgedragen als FIFA-international. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft de voordracht van internationale (assistent-)scheidsrechters voor het kalenderjaar 2017 ingediend bij de FIFA. Scheidsrechter Dennis Higler en assistent-scheidsrechters Jan de Vries en Joost van Zuilen zijn nieuw voorgedragen als FIFA-international.

Doorgaans geeft de FIFA rond december aan of de voordrachten van de nationale voetbalbonden worden goedgekeurd. Bij goedkeuring zullen Higler, De Vries en Van Zuilen de plaatsen op de internationale lijst innemen van Richard Liesveld, Angelo Boonman en Patrick Langkamp.

Reactie Dick van Egmond

"Zeven Nederlandse scheidsrechters en tien Nederlandse assistenten krijgen elk jaar de kans om op internationaal niveau wedstrijden te leiden van de UEFA en FIFA", zegt KNVB-scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. "Dennis, Joost en Jan zijn op de lijst geplaatst op basis van hun goede prestaties. Ik vertrouw erop dat zij ook internationaal goed zullen presteren."

Reactie Dennis Higler

“Deze voordracht is een mooie waardering”, zegt Dennis Higler in een eerste reactie. “Dat biedt nieuwe kansen en mooie uitdagingen op een voor mij nieuw podium. Aan de andere kant moet je het iedere wedstrijd opnieuw weer laten zien. Ook een scheidsrechter moet zich elke week weer bewijzen.”

Voorgedragen scheidsrechters: Pol van Boekel, Kevin Blom, Serdar Gözübüyük, Dennis Higler, Bjorn Kuipers, Danny Makkelie, Bas Nijhuis.

Assistent-scheidsrechters: Mario Diks, Bas van Dongen, Dave Goossens, Sander van Roekel, Charl Schaap, Hessel Steegstra, Rob van de Ven, Jan de Vries, Erwin Zeinstra, Joost van Zuilen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen