Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Week van de Scheidsrechter is van start

KNVB Media
KNVB Media
1 oktober 2016, 13:18
1:45

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee floot zaterdag een wedstrijd bij UNA. - Foto: KNVB Media

Met tal van activiteiten en initiatieven is zaterdag de Week van de Scheidsrechter gestart. Ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters maken het mede mogelijk 1,2 miljoen voetballers wekelijks op de velden hun wedstrijden kunnen spelen.

Om onze waardering uit te spreken voor al die duizenden arbiters is de Week van de Scheidsrechter in het leven geroepen. Tot en met 9 oktober staan de scheidsrechters bij veel clubs extra in het middelpunt van de belangstelling.

Ook Jan Dirk van der Zee deed een duit in het zakje. De directeur amateurvoetbal van de KNVB floot zaterdagochtend bij vv UNA in Veldhoven een wedstrijd van UNA O9-6 om de Week van de Scheidsrechter te openen. Ook toparbiter Danny Makkelie was op sportpark Zeest paraat.

Jan Dirk van der Zee en Danny Makkelie waren zaterdag bij vv UNA in Veldhoven.

Sowieso ontvangen alle 35.000 scheidsrechters in Nederland van de KNVB en ARAG een persoonlijk bedankje voor hun inzet. Daarnaast zijn er talloze amateurclubs die tijdens de Week van de Scheidsrechter eigen initiatieven hebben opgezet De rekening van deze acties konden clubs indienen bij de KNVB en bij acht prijswinnende clubs zal deze vergoed worden door de voetbalbond.

Week van de Scheidsrechter: van 1 tot en met 9 oktober.

Headsets

Meerdere scheidsrechters uit het betaald voetbal zullen acte de présence geven tijdens de Week van de Scheidsrechter. Zo zijn er amateurscheidsrechters die, bijvoorbeeld door hun club, genomineerd zijn voor een headsetclinic. De prijswinnaars zullen tijdens een wedstrijd met een headset gecoacht worden door scheidsrechters als Kevin Blom en Eric Braamhaar. 

Op 3 en 4 oktober worden er spelregelavonden georganiseerd bij amateurclubs, waarbij een scheidsrechter uit het betaald voetbal een presentatie geeft over de spelregels. Daarnaast is een elftal scheidsrechters uitgenodigd om in november een dag mee te lopen met de scheidsrechters in Zeist.

Week van de Scheidsrechter Week van de Scheidsrechter Lees alles van de Week van de Scheidsrechter (1-9 oktober 2016)

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen