Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jonge scheidsrechter Van Leeuwen debuteert in CL-zaal

KNVB Media
KNVB Media
17 augustus 2016, 12:34

Lars van Leeuwen floot het beslissende duel om het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal tussen ASV Lebo en 't Knooppunt. - Foto: KNVB Media

Zaalvoetbalscheidsrechter Lars van Leeuwen is aangesteld als eerste scheidsrechter in de voorronde Champions League zaalvoetbal. Woensdag leidt hij de wedstrijd van het Engelse Oxford tegen Feniks uit Kosovo. De wedstrijd begint om 18.00 uur en betekent voor de 26-jarige scheidsrechter uit Haarlem zijn debuut op het hoogste Europese clubniveau.

nu sta je toch tegenover andere voetbalculturen

Van Leeuwen is momenteel de jongste Nederlandse scheidsrechter die internationaal in actie mag komen. Hij kijk uit naar zijn debuut. ‘’Natuurlijk heb ik al wat ervaring in Nederland, maar nu sta je toch tegenover andere voetbalculturen. Dit is spannend, maar ook heel erg leerzaam. Ook het feit dat ik nu ga fluiten met een heel internationaal scheidsrechters kwartet is voor mij nieuw. Gelukkig zijn we al een tijdje samen in Andorra en hebben we onze aanpak al grondig door kunnen spreken, daarom verwacht ik ook dat we er vanavond als team zullen staan.’’

Zes poulewedstrijden

Van Leeuwen is samen met vier internationale collega’s ingedeeld in Groep H om zes poulewedstrijden in goede banen te lijden. Naast Oxford en Feniks zitten ook Encamp uit Andorra en Tel Aviv uit Israël in deze groep. Wat de arbitrale samenstelling is van de overige wedstrijden wordt in de ochtend van de wedstrijddag bekend gemaakt. Na vandaag komt het arbitrale team van Van Leeuwen morgen en zaterdag nog in actie.

Lars van Leeuwen fluit komend seizoen al voor het derde jaar op rij in de Eredivisie zaalvoetbal, dat op 16 september weer gaat beginnen. Op 28 mei mocht hij het zaalvoetbalseizoen bij de mannen afsluiten door het eindsignaal te geven tijdens de finale van het Nederlands kampioenschap tussen ASV Lebo en ’t Knooppunt. In deze bloedstollende eindstrijd wist ASV Lebo uiteindelijk na strafschoppen voor het eerst kampioen van Nederland te worden.

Promotie als FIFA-scheidsrechter

Op 19 december 2015, voor de wedstrijd om de BeNeCup tussen FCK/De Hommel en FP Halle-Gooik, ontving Lars van Leeuwen zijn officiële FIFA-badge. Momenteel is hij de jongste Nederlandse scheidsrechter die internationaal in actie mag komen. Op dit moment bevindt Van Leeuwen zich in Groep 3 van de internationale zaalvoetbalscheidsrechterslijst van de FIFA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen