Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Team Kuipers is ‘hot’ op persdag voor het EK

KNVB Media
KNVB Media
21 mei 2016, 11:33
0:59

De pers is zeer geïnteresseerd in Björn Kuipers en zijn team. - Foto: KNVB Media

Iedereen wil iets weten van Team Kuipers op de persdag, in aanloop naar het Europees kampioenschap in Frankrijk. Nu het Nederlands elftal ontbreekt op het EK, zijn alle Nederlandse ogen gericht op scheidsrechter Björn Kuipers en co.

Cameraploegen en fotografen nemen de beste plekken in. Journalisten wachten geduldig op hun beurt om met iemand van Team Kuipers te kunnen spreken. Kuipers en zijn assistenten weten wat het is, zo’n persdag. Twee jaar geleden, vlak voor het WK 2014, werd dit initiatief voor het eerst ontrold. Ook toen was de belangstelling groot.

Middelpunt

Ik ben geen stervoetballer of popster. Ik ben gewoon de scheidsrechter

In De Lutte is het nu niet anders. Vooral Kuipers zelf staat twee uur lang in het middelpunt van de belangstelling. De meest gestelde vraag van de dag: "Wat ik ervan vind dat Oranje er niet bij is en of ik daarom meer kans heb om de finale te mogen fluiten.’’ Geduldig beantwoordt de inwoner van Oldenzaal de vraag keer op keer.

Het zijn de taferelen die je zou verwachten bij een stervoetballer of popster. Kuipers blijft nuchter onder alle aandacht. "Dat ben ik niet, hoor. Ik ben gewoon de scheidsrechter.’’

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen