Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

24 uur 'hacken' voor een beter milieu

KNVB Media
KNVB Media
19 december 2018, 12:45
1:07

Onder de noemer '24 uur hacken voor een beter milieu' wordt er gezocht naar producten en oplossingen die leiden tot CO₂-reductie op het gebied van mobiliteit. - Foto: KNVB Media

Honderdduizenden voetballers, trainers, scheidsrechters en supporters gaan in Nederland wekelijks op pad voor een van de 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. Met de auto, bus of trein. Veel reisverkeer dus, dat zorgt voor vervuilende CO₂-uitstoot.

De eerste stap om dit terug te dringen, is het organiseren van een 24-uurs GO hackathon op zaterdag 2 februari 2019 op de KNVB Campus in Zeist. Onder de noemer '24 uur hacken voor een beter milieu' wordt er gezocht naar producten en oplossingen die leiden tot CO₂-reductie op het gebied van mobiliteit.

Oplossingen

Voor het verder invullen van het mobiliteitsprogramma GO is de KNVB samen met partner ENGIE op zoek naar passende oplossingen. Daarvoor zijn we op zoek naar (reclame)creatievelingen, software-engineers, studenten, eigenlijk iedereen met passie voor innovatie en sport.

Samen wordt er nagedacht over ideeën, producten, concepten of campagnes die een CO₂-reductie realiseren op alle vormen van transport binnen het Nederlandse voetbal. Van een elektrische spelersbus tot het aanpassen van het speelschema voor de amateurs, alles is mogelijk.

Vijftien teams

Lijkt het je leuk om mee te denken? Meld je dan nu aan en wie weet mag jij op zaterdag 2 februari naar de KNVB Campus in Zeist komen voor de 24 uurs GO hackathon. Daar staan alle faciliteiten die het Nederlands elftal gebruikt voor je klaar om 24 uur lang optimaal te presteren.

Voor deze editie van de GO hackathon is de KNVB op zoek naar vijftien teams die aan de slag willen met een van de volgende drie thema’s:

  1. Het speelschema aanpassen;
  2. Amateurvoetbal;
  3. Nederlands elftal(len).

Per thema kunnen er vijf teams meedoen die bestaan uit twee tot vijf personen. Voor elk thema ligt er op de dag zelf een pittige briefing inclusief insights klaar. Een professionele jury begeleidt en beoordeelt de ideeën. Uiteraard word je beloond voor je inzet. Alle deelnemende teams krijgen kaarten voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. De beste drie teams winnen een VIP-arrangement voor een wedstrijd van het Nederlands elftal en daarnaast ook nog € 2.500,- cash.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail naar het e-mailadres hieronder te sturen met daarin vermeld:

  • Naam van het team;
  • Aantal teamleden (minimaal twee, maximaal vijf)*;
  • Naam van teamleden;
  • Studie / Beroep;
  • Welk van deze drie thema’s; speelschema / amateurvoetbal / Nederlands elftal(len);
  • Telefoonnummer.

Je ontvangt dan een bewijs van voorlopige aanmelding. In de week van 14 januari 2019 wordt er contact gezocht voor de definitieve bevestiging van deelname.

* Individueel aanmelden is mogelijk. Bij de selectie van deelnemers wordt gekeken of en waar zij geplaatst worden.

GO hackathon

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen