Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Elektrisch rolstoelvoetbal: De droom van Thijs

KNVB Media
KNVB Media
27 februari 2023, 13:35

Thijs zit in een rolstoel vanwege een spierziekte. Het is zijn grootste wens om voetballer te worden. - Foto: KNVB Media

De grootste droom van Thijs is om voetballer te worden. Nu denk je misschien, dat kan toch gewoon? Voor Thijs ligt dit net even iets anders. Thijs zit in een rolstoel omdat hij een spierziekte heeft. "Ik kan niet ver lopen, maar ik kan wel een stukje lopen. Als ik ver loop, dan word ik moe en krijg ik pijn aan mijn spieren", legt hij uit.

Zijn aandoening maakte het tot voor kort onmogelijk om te voetballen met andere kinderen. Totdat Thijs elektrisch rolstoelvoetballen in Engeland ontdekte. Thijs is ambassadeur voor de Stichting Spieren voor Spieren. Tijdens een gesprek met de Stichting heeft Thijs gevraagd of rolstoelvoetbal naar Nederland kan komen. "Zo is het balletje gaan rollen", vertelt Mira in den Bosch, de moeder van Thijs.

Droom van Thijs in beeld gebracht, productie gemeente Nijmegen.

Inmiddels wordt Elektrisch Rolstoelvoetbal op twee locaties in Nederland aangeboden; bij NEC in Nijmegen en bij de PSV Foundation. Daarnaast is er vanuit meer plaatsen in het land interesse om te starten met Elektrisch Rolstoelvoetbal.

Elektrisch voetbal Elektrisch voetbal Meer weten over elektrisch rolstoelvoetbal. Visie op Passend Voetbal Visie op Passend Voetbal Meer weten? Klik hier.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen