Lidmaatschap van verdienste voor Jack Heldens

KNVB Media
KNVB Media
6 juli, 10:52

Een welverdiend eerbetoon aan Jack Heldens die zich nog vele jaren in zal zetten voor alles wat met voetbalarbitrage te maken heeft. - Foto: KNVB Media.

Een informele bijeenkomst op 16 juni in Susteren zal Jack Heldens uit Venray zich nog lang heugen. Een leuke internet quiz, gespeeld met zijn aanwezige sportvrienden, was de inleiding tot een grote verrassing.

Het antwoord op de laatste vraag zorgde voor de nodige discussies waardoor de hulp van de VAR (Video Assistant Referee) ingeroepen moest worden. Deze functie werd vervuld door KNVB-ambassadeur Jan Heijnen uit Heel, die hierop tevoorschijn kwam, echter niet alleen om het juiste antwoord te geven, maar ook om Jack Heldens uitgebreid in het zonnetje te zetten.

Staat van dienst

Een opsomming van de enorme staat van dienst van Jack Heldens (63 jaar) voor de KNVB volgde: scheidsrechter; rapporteur; begeleider; coach. Maar er was nog veel meer: lid van diverse commissies, die vaak met rapportage en begeleiding te maken hadden. Medeorganisator van drie zeer succesvolle congressen in het District Zuid II. 

En in zijn functie als docent arbitrage heeft hij vele scheidsrechters en rapporteurs opgeleid. Hierbij was zijn eigen enthousiasme altijd een drijfveer voor de cursisten om er flink tegenaan te gaan. Kortom altijd bezig voor “zijn” KNVB.

Als docent arbitrage heeft Jack Heldens vele scheidsrechters enthousiast gemaakt voor het vak.

Eerbetoon

Hierop volgde nog een verrassing voor hem. Zijn echtgenote Gerry kwam tevoorschijn en dat was het moment waarop Jan Heijnen bekend kon maken dat de KNVB had besloten Jack Heldens te benoemen tot Lid van Verdienste. Het opspelden van de bijbehorende versierselen en het overhandigen van de oorkonde werd begeleid door een enorm applaus van zijn aanwezige vrienden.

Een welverdiend eerbetoon aan een zeer gedreven persoon die zich nog vele jaren in zal zetten voor alles wat met voetbalarbitrage te maken heeft.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven