Eilandenregeling: wat houdt dit in?

KNVB Media
KNVB Media
16 januari, 16:54

KNVB verstrekt een tegemoetkoming in de vervoerskosten van en naar Texel - Foto: KNVB Media

Gaan er in het seizoen 2018/'19 één of meerdere teams van jouw vereniging van jouw vereniging voor beker- of competitiewedstrijden naar clubs die gevestigd zijn op het eiland Texel? Dan komt de club wellicht in aanmerking voor de zogenoemde 'Eilandenregeling'.

Deze regeling houdt in dat de KNVB een tegemoetkoming verstrekt in de vervoerskosten van en naar het eiland Texel. Uitsluitend via het hiervoor bestemde declaratieformulier kan er in aanmerking worden gekomen voor een tegemoetkoming.

Deze tegemoetkoming bedraagt voor het seizoen 2018/'19:

  • Voor senioren, J(eugd)O13 t/m J(eugd)O19: 75 euro per reis v.v.
  • Voor de J(eugd)O6 t/m J(eugd)O12 en zaalvoetbalteams: 50 euro per reis v.v.

De franchise (een soort eigen bijdrage) is vastgesteld op 158 euro en geldt uitsluitend voor de senioren. Dit betekent dat de eerste 158 euro van de onkosten die worden gedeclareerd voor seniorenteams niet worden uitbetaald. Simpel geredeneerd wordt er pas een vergoeding uitbetaald vanaf het derde seniorenteam dat naar Texel vertrekt. Ons advies is om aan het einde van het seizoen voor de hele vereniging één declaratie in te leveren voor het afgelopen seizoen. Het declaratieformulier graag mailen naar KNVB Contact, ter attentie van Denise Voulon.

Let op: formulieren die de KNVB na 1 juni 2019 bereiken, worden niet in behandeling genomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven