Eerste Walking Football Ladies Day bij Heracles Almelo

KNVB Media
KNVB Media
25 april, 11:04

De KNVB organiseert in samenwerking met de Heracles Goldstars de allereerste Walking Football Ladies Day tijdens de Almelo City Cup. - Foto: KNVB Media

Walking Football is onder mannen één van de snelst groeiende voetbalvormen in Nederland. De Nederlandse dames blijven hierbij echter wat achter. Om die reden organiseert de KNVB in samenwerking met de Heracles Goldstars de allereerste Walking Football Ladies Day tijdens de Almelo City Cup.

Tijdens deze dag zullen de dames een kort promotietoernooi spelen in het Polman Stadion van Heracles Almelo om zo meer bekendheid te creëren onder de vrouwen in de doelgroep. “Deze voetbalvorm is net zo toegankelijk en voordelig voor mannen als voor vrouwen”, vertelt Mitchel Wallaart namens de KNVB. “Elk niveau is welkom voor de Walking Football trainingen bij de verschillende sportaanbieders.”

Laagdrempelig

“Die gedachte is belangrijk om uit te dragen richting de doelgroep”, concludeert Wallaart. “Momenteel zien we in het land verspreid soms kleine groepjes dames deelnemen aan het Walking Football, maar dat aantal kan een stuk hoger, kijkend naar het potentieel van de doelgroep.”

Het promotietoernooi is vrijdag 7 juni in het Polman stadion tussen 11:30 uur – 12:30 uur.

Wat mogelijk een rol speelt hierbij is dat dames uit de doelgroep over het algemeen vroeger niet gevoetbald hebben. Wallaart: “Hierdoor is het belangrijk om de laagdrempeligheid van de voetbalvorm goed te blijven communiceren. Promotiewedstrijden als deze zijn hier dan ook zeer welkom, omdat nog lang niet iedereen bekend is met Walking Football”.

Contact

Het promotietoernooi is vrijdag 7 juni in het Polman stadion tussen 11:30 uur – 12:30 uur. Heb je interesse om hieraan deel te nemen? Stuur dan een mail naar het e-mailadres hieronder, dan wordt er contact met je opgenomen.

Walking Football

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven