Op naar meer voetballende meiden en vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
29 september, 12:32

Inspireer meiden en vrouwen om ook op voetbal te gaan. - Foto: KNVB Media

Wat een zomer! Het vrouwenvoetbal staat na #OnsEK definitief op de kaart. De wedstrijd van Nederland – Noorwegen op 24 oktober in Groningen was binnen drie dagen uitverkocht; dat laat zien dat ook in het Noorden van het land het meiden-en vrouwenvoetbal leeft. Een uitgelezen kans voor jouw vereniging om een ledenwervingsactiviteit te organiseren en met de KNVB in gesprek te gaan over het ontwikkelen van het meiden-en vrouwenvoetbal in jouw regio.

—  Op een vriendinnendag kunnen meisjes kennis met voetbal bij een club.

Wil jij als vereniging meiden bij jou in de omgeving inspireren om ook op voetbal te gaan? Organiseer dan in de periode voor of na de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen een ledenwervingsactiviteit. Onderstaand een aantal ideeën om een leuke activiteit voor de doelgroep te organiseren:
 

  • Vrienden-en/of Vriendinnendag
  • Goalmaster
  • 4 tegen 4 toernooi met individuele winaar
  • Een activiteit naar eigen invulling

TIP: De wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen valt in de herfstvakantie. Hét ideale moment om jouw activiteit hiermee te combineren.

Word jij de nieuwe Europees kampioen?

Daarnaast heeft de KNVB na afloop van het succesvolle EK in eigen land een video gemaakt die je als vereniging ook kunt gebruiken voor wervingsdoeleinden.

 
 

Word jij de nieuwe Europees kampioen? 

Doe mee!

Organiseert jouw vereniging voor 1 november een wervingsactiviteit, dan komen wij graag langs om jullie hierbij te helpen en met elkaar in gesprek te gaan over deze groeiende doelgroep. We horen dan graag jullie mening en visie over deze ontwikkeling. Daarnaast ondersteunen wij iedere vereniging met een gratis pakket incl. leuke gadgets. 

Verenigingen die zich voor 20 oktober aanmelden maken daarnaast kans op een ING Voetbalfestival! Laat ons weten welke wervingsactiviteit jouw vereniging organiseert, hoeveel meiden jullie verwachten en of je kans wilt maken op een ING Voetbalfestival. 

AanmeldenMeld hier de wervingsactiviteit van jouw club aan.

Nog vragen? 

Stuur dan een mail naar Jolanka Vries.

Jolanka Vries

Of neem telefonisch contact op met jouw verenigingsadviseur:

• Friesland: Erik Baas      06-53479891

• Groningen: Otto Kooi    06-12659151

• Drenthe: Marijn Klok     06-12413213

Laten we met z’n allen gaan voor meer voetballende meiden en vrouwen in het Noorden!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven