Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Start aanmeldingen Voorjaarsreeksen 7x7 op vrijdag voor mannen en vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
9 november, 13:13

Mannen- en vrouwenteams kunnen zich aanmelden voor de 7x7 toernooien op vrijdagavond. - Foto: KNVB Media

De KNVB biedt verenigingen weer de mogelijkheid om 7x7 teams in te schrijven voor de toernooivorm op vrijdagavond. Bij voldoende inschrijvingen worden in het voorjaar van 2022 de volgende vormen georganiseerd:

  • Mannen 7x7 Voetbal (35+ & 45+)
  • Vrouwen 7x7 Voetbal (18+ & 30+)

Over 7x7 Toernooivorm op vrijdagavond (voorjaarsreeks)

In deze vorm staat niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De toernooiavonden zijn om de 2 á 3 weken. Tijdens een avond worden er meerdere korte wedstrijden onderling gespeeld, afhankelijk van het aantal teams in de poule. Juist de vrijdagavond blijkt geschikt voor deze avonden. Vaak staat de accommodatie (én kantine) leeg op deze avond. Een mooie kans voor verenigingen om ook nog extra inkomsten te genereren.

Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen uit de poule. In het voorjaar proberen we de teams enigszins op sterkte, maar wel nog regionaal in te delen. Hierbij is het niet uitgesloten dat er teams uit het najaar ook in het voorjaar bij elkaar worden ingedeeld. Uitgangspunt blijft in ieder geval zo veel mogelijk een regionale indeling om de reisafstanden te beperken.

Zonder tegenbericht gaan wij ervanuit dat de teams die in het najaar hebben deelgenomen ook in het voorjaar weer van de partij zijn. Ook kunnen nieuwe teams kunnen worden ingeschreven voor deze aan populariteit toenemende voetbalvorm.

Aanvullende informatie

Download hieronder de aanvullende informatie over inschrijving voor voorjaarsreeksen 7x7 Voetbal en de Infographic van 7x7 Voetbal.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 16 januari 2022 door een mail te sturen naar contact@knvb.nl. Geef hierbij expliciet aan om welke leeftijdscategorie het gaat. Tot die datum kunnen er ook teams worden teruggetrokken en kunnen er nog wensen/verhinderingen met betrekking tot het gastheerschap worden doorgegeven.

KNVB Contact

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen