Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wat te doen bij een (mogelijke) coronabesmetting op de club?

KNVB Media
KNVB Media
7 oktober, 10:31

Voor clubs is een stappenplan ontwikkeld: wat te doen bij een (mogelijke) coronabesmetting. - Foto: KNVB Media

Eén van de meest voorkomende vragen van verenigingen is: ‘Wat moeten we doen als er een (mogelijke) coronabesmetting is binnen een team en welke gevolgen heeft dit voor het spelen van wedstrijden?’.

Wanneer een speler zich meldt met corona-gerelateerde klachten doorloop je als vereniging de stappen zoals beschreven in het schema, dat hieronder is te downloaden.

Update 30 september: n.a.v. de aangekondigde extra maatregelen van het kabinet op 28 september is het stappenplan ‘hoe om te gaan met een coronabesmetting’ gewijzigd. De huidige versie, die geldt met ingang van 29 september, is hieronder te downloaden.

Stappenplan corona Stappenplan corona Download hier het stappenplan 'Wat te doen bij een (mogelijke) coronabesmetting.

Geen geldige redenen voor uitstel

Uiteraard proberen we zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan. Hiervoor hebben we elkaars hulp en flexibiliteit hard nodig. Ondanks de onzekere omstandigheden zijn de volgende situaties in principe geen reden voor het uitstellen van wedstrijden:

  • Positieve coronagevallen in andere teams van de betreffende vereniging die niet deelnemen aan de wedstrijd.
  • Een trainer/coach of begeleider die corona heeft, zonder een advies van de GGD voor de spelers om in quarantaine te gaan.
  • Een gebrek aan kleedkamers waardoor er bijvoorbeeld niet kan worden gedoucht.

Niet gespeelde wedstrijden worden zo snel mogelijk weer opgenomen in het programma, tenzij in overleg met de KNVB iets anders wordt afgesproken.

Sluiting vereniging

Wanneer een vereniging voornemens is om de accommodatie te sluiten, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de KNVB verenigingsadviseur om de gevolgen hiervan te bespreken. Wanneer gemeenten overgaan tot sluiting van een vereniging kan de KNVB verenigingsadviseur de club bijstaan en rechtstreeks contact opnemen met de gemeente om te zoeken naar oplossingen zodat er wel weer gevoetbald kan worden.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen