Verplicht uitwijken naar kunstgras voor eerste elftallen mannen

KNVB Media
KNVB Media
23 januari, 13:40

Verenigingen die niet willen uitwijken, hebben vaak al een achterstand opgelopen in het aantal gespeelde wedstrijden. - Foto: KNVB Media

Standaard mannenteams die uitkomen in de 1e klasse en lager met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 25 januari 2019 verplicht uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (natuurgras). De KNVB probeert hiermee de verschillen tussen het aantal gespeelde wedstrijden in de competitie zo klein mogelijk te houden zonder dat er nog meer midweekse wedstrijden moeten worden ingepland.

Verenigingen die niet willen uitwijken, hebben op dit moment vaak al een achterstand opgelopen en het is niet eenvoudig om dit gelijk te trekken. Het aantal beschikbare inhaalmomenten is immers beperkt. In de periode van het weekend van 3 en 4 februari tot en met 4 en 5 mei staan er elke week competitieprogramma’s gepland. Om de competitie eerlijk te laten verlopen, is bovendien het streven om de laatste twee programma’s gelijktijdig te laten spelen. De publicatie van 3 december over kunstgras komt hierbij te vervallen.

Verplicht uitwijken naar kunstgras voor eerste elftallen mannenLees verder op KNVB Assist.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven