Samenwerken: Stel de KNVB tijdig op de hoogte

KNVB Media
KNVB Media
1 mei, 16:00

De KNVB biedt verenigingen de mogelijkheid om samen te werken. - Foto: KNVB Media

Het kan voorkomen dat een vereniging net niet genoeg spelers heeft om een team compleet te maken. Een goede reden om eens te kijken naar samenwerking met een vereniging uit de buurt. Samen is het wellicht wel mogelijk om team samen te stellen.

Maar ook als twee verenigingen een aantal leeftijdscategorieën of de hele jeugdafdeling wil samenvoegen om voetbal op verschillende niveaus aan te kunnen bieden, is dat mogelijk. Voor alle samenwerkingsopties zijn speciale formulieren, waarmee de samenwerking bij de KNVB kan worden aangevraagd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met één team samen te werken (optie 1), maar ook met één of meerdere leeftijdscategorieën, bijvoorbeeld alle JO19- spelers (optie 2) of de gehele jeugd (optie 3).

Ook is het mogelijk om alle meisjes en vrouwen samen te laten spelen of alle senioren ter voorbereiding op een fusie. Vele verenigingen maken al gebruik van deze mogelijkheden. Bij alle samenwerkingen geldt de regel dat de leden lid blijven van de eigen vereniging. Via een collectief verleende dispensatie worden de spelers speelgerechtigd gemaakt voor de samenwerking.

Formulier tijdig indienen

Gaat de vereniging komend jaar (opnieuw) een samenwerking aan, dan dient de club het daarvoor bestemde formulier in te vullen. Op het moment dat de KNVB tijdig op de hoogte is kunnen de competitieleiders direct aan de slag met de juiste teams wanneer de competitie-indeling gemaakt wordt. Let er als samenwerkende verenigingen op dat de teams bij de juiste verenigingen worden opgegeven en dus niet dubbel staan geregistreerd. In het geval van een SJO/SVO of SSA is het de bedoeling om de teams onder deze entiteit op te geven.

In verband met de teaminschrijvingen en competitie-indelingen hanteert de KNVB een aantal deadlines. Hieronder de belangrijkste data op een rij:

  • 1 mei: Deadline aanmelden fusie; opheffen vereniging.
  • 1 juni: Deadline inleveren formulieren SJO, SVO en SSA.
  • 1 juni: Start teaminschrijvingen.
  • 20 juni: Deadline teaminschrijvingen.
  • 20 juni: Inleveren formulieren samenwerken opties 1 en 2.

Gecombineerde voetbalafdelingenBekijk op KNVB Assist de mogelijkheden om samen te werken met andere verenigingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven