Geef standen door voor indeling geboortejaarcompetitie

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus, 13:21

Met de geboortejaarcompetitie wil de KNVB de gelijkwaardigheid in de wedstrijden bevorderen. - Foto: KNVB Media

Komend weekend staan voor veel clubs de eerste officiële wedstrijden van het seizoen op het programma. Een seizoen waarin een aantal belangrijke veranderingen plaatsvindt. Zo is er de invoering van het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF) en starten de Onder 8 en Onder9-pupillen met de nieuwe wedstrijdvormen waarbij ze op een kwart veld 6 tegen 6 gaan spelen. Daarnaast starten deze pupillen met de geboortejaarcompetitie.

Waar in het verleden kinderen uit twee geboortejaren bij elkaar zaten, spelen de kinderen in deze categorieën vanaf dit jaar in competities die onderverdeeld zijn per geboortejaar.

Gelijkwaardig niveau

Hiermee probeert de KNVB meer gelijkwaardige wedstrijden te creëren binnen deze categorieën. Door deze verandering is het inschatten van het niveau van de teams voor zowel de verenigingen als de KNVB in de beginfase nog een uitdaging. Om te zorgen dat teams in een zo gelijkwaardig mogelijke competitie worden ingedeeld, is een aantal punten van belang:

1) Doorgeven van uitslagen

Het doorgeven van (werkelijke) uitslagen is (ondanks het afschaffen van stand/klassement) essentieel. Aan de hand van de uitslagen wordt tijdens de eerste drie bekerrondes bekeken of teams op een gelijkwaardig niveau zijn ingedeeld. Teams in de O.8 en O.9 leeftijdscategorie maken geen gebruik van het mDWF en geven hun uitslagen door via Sportlink Club.

2) Teams herindelen

Na deze bekerrondes kunnen teams opnieuw ingedeeld worden in een hogere of lagere competitie. De bekerpoules worden tussentijds niet meer gewijzigd.

Herindeling

De KNVB bekijkt na de drie bekerwedstrijden pro-actief en op verzoek van verenigingen of herindeling van teams noodzakelijk is. Op 23 september starten alle teams vervolgens in een zo gelijkwaardig mogelijke competitie. Indien nodig kunnen teams tijdens de eerste drie competitierondes (23 september, 30 september, 7 oktober) nog heringedeeld worden. Na 7 oktober gebeurt dit hooguit nog bij uitzonderlijke gevallen.

Ondersteuning Geboortejaarcompetitie

Voor alle vragen over de geboortejaarcompetitie.

 

Nieuwe pupillenvoetbalAlles over de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal.

Mobiel Digitaal WedstrijdformulierHoe werkt het mobiel Digitaal Wedstrijdformulier?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven