Betrokken leden, de wens voor iedere club

KNVB Media
KNVB Media
7 februari, 16:01

Er wordt van besturen een compleet andere aanpak dan vroeger gevraagd. - Foto: KNVB Media

Sterke verenigingen zijn de basis voor een plezierig voetbalklimaat. Maar wanneer ben je nou een sterke vereniging? In onze ogen is een sterke vereniging in staat om in te (blijven) spelen op interne behoeften en externe ontwikkelingen. Met de kennis die je opdoet tijdens de kennissessies bij de KNVB Kennisavonden 2017 werken we samen aan sterke verenigingen!

In de vorige eeuw stonden de sportvereniging en de kerk centraal in de samenleving. Tegenwoordig staat het individu centraal. Er wordt van besturen een compleet andere aanpak dan vroeger gevraagd. Leden komen niet meer automatisch aanwaaien, ze moeten zich thuis voelen bij je vereniging.

Als je weet wie je als vereniging wilt zijn (zie workshop 'bouwen van een sterke organisatie') is het vervolgens de kunst om leden betrokken en verbonden te krijgen. Veel besturen denken te weten wat hun leden willen, maar is dat wel zo? Hoe kom je daar eigenlijk achter? Als je die behoefte weet te achterhalen, dan kan je als vereniging daar met het juiste aanbod op inspelen.

KNVB KennisavondenCheck het hele programma van de KNVB Kennisavonden, data & locaties, maar ook informatie over hoe aan te melden!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven