Alle voetballende kinderen centraal binnen de vereniging

KNVB Media
KNVB Media
7 februari, 15:55

Hoe is binnen een vereniging de instroom en uitstroom van jeugdleden? Wat is de rol van ouders binnen en buiten de lijnen? Stellen de trainers altijd het kind centraal? - Foto: KNVB Media

Sterke verenigingen zijn de basis voor een plezierig voetbalklimaat. Maar wat is nou een sterke vereniging? In de ogen van de KNVB is een sterke vereniging in staat om in te (blijven) spelen op interne behoeften en externe ontwikkelingen. Met de kennis die je opdoet tijdens de kennissessies bij de KNVB Kennisavonden 2017 wordt samen gewerkt aan sterke verenigingen!

Hoe is binnen een vereniging de instroom en uitstroom van jeugdleden? Wat is de rol van ouders binnen en buiten de lijnen? Stellen de trainers altijd het kind centraal?

Optimaal voetbalklimaat

Binnen deze workshop staat het creëren van een optimaal voetballeerklimaat voor alle voetballende kinderen binnen de vereniging centraal. Een nog beter voetballeerklimaat leidt tot nog meer plezier en ontwikkeling, waardoor kinderen langer bij de vereniging blijven voetballen. Samen met de aanwezige verenigingen wordt er ingezoomd op de meest belangrijke personen rond het voetballende kind.

Vragen die besproken worden zijn: Wat is een optimaal (voetbal)leerklimaat? Wat zie je dan bij de voetballende jongens en meiden? Wie spelen daarin een belangrijke rol? Wat vraagt dat van iedereen? Iedere aanwezige bestuurder of coördinator gaat met meerdere tips naar huis die direct in de praktijk toepasbaar zijn om dat optimale leerklimaat binnen zijn of haar vereniging te realiseren.

KNVB Kennisavonden

Check hieronder het hele programma van de KNVB Kennisavonden, data & locaties, maar ook informatie over hoe aan te melden.

KNVB KennisavondenKijk hier voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven