Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Souad Hoofwijk ontwikkelt zich dankzij vrijwilligersrol ook als mens

KNVB Media
KNVB Media
5 oktober, 9:30

De 29-jarige Souad Hoofwijk (op de rug gezien) wil er als secretaris van RKSV De Ster voor zorgen dat haar vereniging een plek is waar iedereen zich welkom voelt. - Foto: KNVB Media

Het succes van de OranjeLeeuwinnen heeft het vrouwenvoetbal in Nederland definitief op de kaart gezet. Bij de meeste verenigingen floreert het meidenvoetbal. Ook zijn er steeds meer vrouwelijke voorzitters, vrouwelijke trainers en vrouwelijke scheidsrechters actief in het voetbal. In de serie ‘Meer Vrouwen in het Voetbal’ delen diverse meiden en vrouwen hun verhaal en vertellen ze wat hun vrijwilligersrol in het voetbal hen brengt. Vandaag: Souad Hoofwijk, secretaris van RKSV De Ster.

Sport speelt een belangrijke rol in het leven van Souad Hoofwijk. De Limburgse werkt als combinatiefunctionaris motorisch remedial teacher en ze voetbalt bij RKSV De Ster, waar Hoofwijk ook nog als secretaris zitting heeft in het bestuur. Hoewel Hoofwijk pas vijf jaar lid is van RKSV De Ster, is ze al een bekend gezicht binnen de vereniging. De speelster van het eerste vrouwenteam is een van die duizendpoten die je wel vaker ziet in het amateurvoetbal. Op papier is Hoofwijk secretaris. In de praktijk helpt ze de club op allerlei vlakken. “Ik ben in de loop der jaren steeds meer in het verenigingsleven gerold. Ik begon met wat dingen te regelen voor mijn eigen damesteam, daarna werd ik gevraagd als secretaris en nu heb ik zitting in het bestuur en doe ik veel voor de jeugdafdeling van De Ster.”

De 29-jarige Hoofwijk werd via haar trainer - tevens penningmeester van De Ster - gevraagd als secretaris. Ze stond er eigenlijk meteen voor open en zorgde voor een frisse wind in het bestuur. “In eerste instantie zou ik alleen wat mailtjes beantwoorden en notuleren. Al snel bleek de rol van secretaris meer te behelzen”, zegt Hoofwijk lachend. “Ik denk dat het bestuur bij mij is uitgekomen, omdat ik al wat dingen regelde voor mijn eigen team en ik houd van secuur en gestructureerd werken. Daarnaast waren er nog geen jongeren vertegenwoordigd in het bestuur. Het was tijd voor nieuwe energie. Het speelt ook mee dat ik als speelster mijn ervaringen kan delen. Ik hoor misschien sneller wat er speelt bij de leden en neem dat mee naar de bestuurstafel. Dat is wel van toegevoegde waarde voor een bestuur.”

Ontwikkeling doorgemaakt

Ik haal er voldoening en plezier uit als ik zie dat onze leden blij op het veld staan en ouders positief over de club spreken

In de drie jaar dat Hoofwijk secretaris is, heeft ze veel geleerd. “Op je werk ga je veelal om met mensen die min of meer dezelfde opleiding, karakter en instelling hebben. In het verenigingsleven kom je mensen tegen uit alle lagen van de bevolking. Daar moest ik het begin wel even aan wennen. Je gaat er soms vanuit dat wanneer jij iets verteld iedereen het meteen snapt. Maar dat is niet altijd zo. Iedereen werkt op z’n eigen manier en als bestuurslid is het aan jou je daarop aan te passen. Door mijn werk als vrijwilliger heb ik een mooie ontwikkeling doorgemaakt als mens. Daarnaast vind ik het fantastisch om mijn steentje bij te dragen aan de vereniging. Ik haal er voldoening en plezier uit als ik zie dat onze leden blij op het veld staan en ouders positief over de club spreken.”

Kwaliteiten leden kennen

Bij RKSV De Ster is Hoofwijk één van de twee vrouwen in het bestuur. Ze stelt zich snel geaccepteerd te hebben gevoeld bij de eersteklasser. “Ik ben jong, vrouw en ik heb een niet-westerse achtergrond. Dat zijn kenmerken die je over het algemeen niet vaak ziet in een voetbalbestuur. Maar ik heb mij altijd welkom gevoeld bij de vereniging. In het begin heb ik mijn plek moeten vinden, maar op je werk tast je ook altijd even af wat een nieuwe collega in huis heeft. Ik ben op mijn plek als secretaris en kan mijn kwaliteiten daar tot uiting brengen. Als mensen dat zien, maakt het niet of je een man of vrouw bent.”

Souad Hoofwijk: "Ik heb mij altijd welkom gevoeld bij de vereniging."

“Voor clubs is het belangrijk om te weten waar de kwaliteiten van je leden liggen en daar gebruik van te maken. Uit een soort gemakzucht wordt er vaak gevist in dezelfde vijver, een vijver met over het algemeen veel mannen. Er wordt al snel gekeken naar wie er op niveau heeft gevoetbald, of wie er al jarenlang bij de vereniging komt. Maar als club is het veel belangrijker te kijken naar de capaciteiten van de mensen binnen je vereniging. Zo hebben wij nu een vrijwilliger die niets met RKSV De Ster heeft, hier niet voetbalt en ook geen kinderen bij de club heeft spelen. Maar deze persoon wilde wel graag een paar uur per maand helpen bij de vereniging. Dat is toch mooi?!”

Mentaliteitsverandering

Volgens Hoofwijk is het zaak een mentaliteitsverandering op gang te brengen binnen het voetbal. Want de Limburgse vindt dat vrouwen van veel waarde kunnen zijn als vrijwilliger bij een vereniging. “Bij veel clubs kunnen kinderen al op jonge leeftijd beginnen met voetballen. Als kinderen 5,6 jaar oud zijn zie je vaak dat er voornamelijk moeders langs de kant staan tijdens de training. Dat is een mooi moment om met hen in gesprek te gaan en te kijken of ze iets kunnen betekenen voor de vereniging."

"Over het algemeen denk ik dat vrouwen iets gestructureerder werken en zich ook gemakkelijk in de denkwereld van kinderen kunnen verplaatsen. In ons bestuur documenteren wij nu alles wat er besproken wordt tijdens vergaderingen. We schrijven zoveel mogelijk op, zodat de kennis bewaard wordt – ook als er plotseling iemand wegvalt.”

Verenigingen hebben een taak om het voor meiden en vrouwen aantrekkelijker te maken vrijwilliger te worden. Maar Hoofwijk denkt ook dat vrouwen zelf hierin een rol kunnen spelen. “Mijn advies zou zijn om kenbaar te maken wat je leuk vindt om te doen en waar je kwaliteiten liggen. Dit hoeft niet direct bij het bestuur als die stap te groot is, maar kan ook bij iemand anders binnen de vereniging. Alle hulp is welkom bij clubs. Je kunt ook voor een team wat zaken regelen, dat valt dan vanzelf op bij anderen.”

De club moet een plek zijn voor jong en oud en waar iedereen zich welkom voelt

Geen doorsnee secretaris

Hoofwijk heeft zelf veel steun gekregen van verschillende mensen binnen de vereniging, die haar met raad en daad bijstaan. Ze voelt zich helemaal thuis in het bestuur en heeft voor de toekomst duidelijke doelen voor ogen. “Ik vind de inclusiviteit van onze vereniging heel belangrijk. De club moet een plek zijn voor jong en oud en waar iedereen zich welkom voelt. Mede daarom maak ik mij sterk voor het opzetten van een G-elftal. Ook zou het mooi zijn als we ervoor kunnen zorgen dat de doorstroom vanuit de jeugd naar de senioren nog beter verloopt. Nu zien we dat het ledenaantal vanaf de JO13 langzaam terugloopt. Hoe kun je die doelgroep, die andere interesses krijgt en een baantje neemt, bij de club blijven betrekken? Dat zijn vraagstukken waar ik graag over nadenk.”

“Daarnaast wil ik er altijd voor zorgen dat iedereen zich fijn voelt binnen de vereniging. Ik ben geen doorsnee secretaris. Als ik iets leuks vind, of ergens kansen zie, steek ik mijn handen uit de mouwen. Ik ben van plan dat voorlopig nog wel te blijven voor De Ster.”

Wil je meer inspirerende verhalen lezen van meiden en vrouwen die actief zijn in het voetbal? Bezoek dan onze pagina 'Meer Vrouwen In Voetbal'.

Meer vrouwen in voetbal Meer vrouwen in voetbal Lees de verhalen van diverse meiden en vrouwen in voetbal en lees wat het hen brengt om actief te zijn als vrijwilliger in het voetbal.

Welke rol pak jij in het voetbal?

Ik word trainer, scheidsrechter of bestuurder bij een voetbalvereniging.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen