Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeugdfonds Sport & Cultuur laat elk kind een club kiezen

KNVB Media
KNVB Media
14 september, 12:18

De campagne loopt tot en met 30 september 2021. - Foto: KNVB Media

Maandag 6 september heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Kies een club’ gelanceerd. Doel is om zoveel als mogelijk kinderen en jongeren, nu tijdens de start van het voetbalseizoen, direct lid te laten worden van een voetbalvereniging.

De campagne ‘Kies een club’ biedt ouders, die de contributie of het lesgeld niet zelf kunnen betalen, de mogelijkheid contact op te nemen het speciale telefoonnummer 088 - 8 800 888 of via kieseenclub.nl.

Contributie

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle voetbalverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en dus ook naar hun club. Toch is dat voor 272.000 kinderen niet vanzelfsprekend, hun ouders hebben geen geld om de contributie van een voetbalvereniging te betalen (bron: SCP). Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten de kans krijgen een voetbalvereniging te kiezen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie van de voetbalvereniging, zodat alle kinderen kunnen meedoen!

Tijdens de coronacrisis is het belang van samen voetballen voor kinderen extra duidelijk geworden. Op de voetbalvelden ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op waar ze hun leven lang wat aan hebben. Dat is belangrijk voor de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling. Kinderen leren omgaan met winst en verlies, vergeten hun zorgen, en hun zelfvertrouwen wordt groter. Op de voetbalvereniging hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. Het is belangrijk dat in ieder geval de financiële hobbels om lid te worden van een club weggenomen worden.

Aanvraag

Doel van de campagne ‘Kies een club’ is om ouders te laten weten dat er hulp is. Door te bellen met het 088 nummer of via kieseenclub.nl contact op te nemen, brengen we ouders in contact met een intermediair die een aanvraag kan doen. We werken nauw samen met Stichting Leergeld en intermediairs als wijkteammedewerkers, schuldhulpverleners of de juf of meester op school. Deze intermediairs kunnen vervolgens samen met de ouders een aanvraag doen voor ondersteuning.

De campagne loopt tot en met 30 september en is tevens zichtbaar in het straatbeeld en online. Meer informatie is te vinden op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een voetbalvereniging. De contributie wordt direct betaald aan de voetbalvereniging waar het kind lid van wordt. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is onderdeel van Sam& voor alle kinderen. Meer informatie? Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen