Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer vrouwen in voetbal: een verrijking!

KNVB Media
KNVB Media
6 september, 11:00
0:24

De KNVB is samen met ING een campagne gestart om meer vrouwen te werven voor functies bij de vereniging. - Foto: KNVB Media

Wereldwijd komen er steeds meer vrouwen in topposities. Van minister-presidenten tot topmanagers in het bedrijfsleven, bij overheden en instellingen. Uit recent onderzoek is gebleken dat de verschillende posities bij amateurverenigingen die door vrouwen worden ingevuld achterblijven bij deze ontwikkeling. Terwijl het een verrijking voor de club is. Immers als het aantal vrouwen in het voetbal laag blijft, wordt er een hele grote groep talentvolle bestuurders, trainers en scheidsrechters niet benut. Sowieso zorgt een meer inclusieve vereniging voor een meer duurzame vereniging als vanuit verschillende invalshoeken wordt meegedacht bij een vereniging. Om die reden is de KNVB samen met ING een campagne gestart om meer vrouwen te werven voor functies bij de vereniging.

In het voetbal zijn we op zoek naar vrouwen. Breng ook je kwaliteiten in het spel. Welke rol pak jij?

Met het thema 'Breng je kwaliteiten in het spel' worden er praktijkverhalen uitgelicht van onder meer vrouwelijke scheidsrechters, trainers en bestuursleden. De campagne loopt van 6 september t/m 24 september over meerdere digitale platforms van de KNVB. Maar als vereniging kun je de campagne ook adopteren door de uitingen via de kanalen van jouw vereniging te delen. Via deze link is er een toolkit te downloaden met de materialen van deze campagne.

Met deze campagne helpen de KNVB en ING de inclusieve norm bij verenigingen verder te implementeren en daarmee meer vrouwen te verwelkomen in verschillende functies in het voetbal. Daarbij richten we ons specifiek op scheidsrechters, bestuurders en voetbaltechnische functionarissen, zoals trainers, hoofden opleiding en technische commissie-/bestuursleden.

Meer vrouwen in voetbal Meer vrouwen in voetbal Kijk hier om meer te weten over de campagne.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen