Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe campagne om alcoholgebruik onder minderjarigen bij sportclubs terug te dringen

KNVB Media
KNVB Media
23 juli, 11:34

Verenigingen kunnen vanaf 1 augustus materialen aanvragen waarmee zij laten zien dat er op de club geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven. - Foto: KNVB Media

Om sportverenigingen te ondersteunen geen alcohol te schenken aan minderjarigen, wordt op 6 september de NIX18 campagne in de sport gelanceerd. Verenigingen kunnen sinds 1 augustus materialen aanvragen waarmee zij laten zien dat er op de club geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven.

Als een van de ondertekenaars van het Preventieakkoord is de KNVB al enkele jaren actief bezig te werken aan een gezonde sportomgeving. Steeds meer voetbalclubs zijn rookvrij en het aantal gezonde sportkantines groeit gestaag. Op het gebied van alcoholgebruik neemt de sport ook duidelijk stelling. Er zijn richtlijnen opgesteld die sportverenigingen en gemeenten kunnen helpen in het maken of aanpassen van het alcoholbeleid. 

Toch blijkt dat 4 op de 5 jongeren onder de 18 jaar nog alcohol kunnen krijgen in de sportkantine. Om de naleving op de leeftijdsgrens te verbeteren wordt de NIX18 campagne in de sport gelanceerd. Door de materialen in het NIX18 pakket te gebruiken op de club weten ouders, bezoekers en barvrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven. Verenigingen die meedoen aan de NIX18 campagne maken bovendien kans op mooie prijzen. Het NIX18 pakket is in beperkte oplage beschikbaar. Het is sind 1 augustus via onderstaande link te bestellen, dus wees er snel bij! 

Bestel het pakket Bestel het pakket Bestel hier de materialen voor op jouw voetbalvereniging.

Gratis e-learning 

Om verenigingen te ondersteunen bij de uitvoering van de afspraak van NIX onder 18 en andere facetten van verantwoord alcohol schenken, kunnen barvrijwilligers en bestuurders de gratis e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’ volgen en het certificaat behalen. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen