Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugkijken webinar: 'Milieuvriendelijk beheer grassportvelden'

KNVB Media
KNVB Media
10 juni, 15:59

Tijdens het webinar gingen panelleden met verschillende expertises met elkaar in gesprek over milieuvriendelijk onderhoud van natuurgras sportvelden, en over nut en noodzaak van samenwerking hierbij. - Foto: KNVB Media

De verantwoordelijkheid voor het onderhoud van natuurgrasvelden wordt steeds vaker bij sportverenigingen neergelegd. Maar hoe organiseer je het onderhoud en beheer zo efficiënt, effectief én milieuvriendelijk mogelijk? Op 17 mei 2021 gingen panelleden met verschillende expertises met elkaar in gesprek over milieuvriendelijk onderhoud van natuurgras sportvelden, en over nut en noodzaak van samenwerking hierbij.

Sportverenigingen houden zich vanwege privatisering in toenemende mate bezig met het onderhoud van natuurgrasvelden. Daarnaast krijgen we steeds meer te maken met wet- en regelgeving rondom milieuvriendelijk veldbeheer - denk aan het verbod op gewasbeschermingsmiddelen - en met veranderende klimatologische omstandigheden. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Tijdens het webinar ‘Milieuvriendelijk beheer grassportvelden’ werd er door panelleden gediscussieerd over de huidige wet- en regelgeving en over de mogelijkheid van chemievrij beheer. Andere experts gingen met elkaar in gesprek over de samenwerking vanuit de sportvereniging om het onderhoud en beheer van natuurgras sportvelden goed te kunnen organiseren.

Bekijk het webinar terug Bekijk het webinar terug Bekijk hier het webinar 'Milieuvriendelijk beheer grassportvelden' terug.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen