Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Doe mee aan pilots 7x7 18+ (2021/’22)

KNVB Media
KNVB Media
9 juni, 14:50

De KNVB start in het seizoen 2021/2022 met pilots voor de spelvorm 7x7 voor de doelgroep 18+. - Foto: KNVB Media

Om aan te sluiten op de behoeften van de doelgroep 18-34 jaar (m/v) starten we in het seizoen 2021/2022 met pilots voor de spelvorm 7x7 voor de doelgroep 18+. Voor verenigingen kan 7x7 18+ een goede manier zijn om leden te behouden. Zeker na afgelopen seizoen. Het is nog steeds mogelijk om teams aan te melden.

De pilots vinden plaats in de volgende serviceregio’s:

In welke regio speelt mijn vereniging? In welke regio speelt mijn vereniging? Benieuwd in welke regio jouw vereniging uitkomt? Je vindt het hier. .Zijn er bij jouw vereniging leden die weg gaan, omdat er geen volledig 11x11 elftal meer gevormd kan worden? Of speelt er om andere redenen de behoefte om 7x7 te spelen? Ga in gesprek met je leden en meld een team aan. Hieronder vind je meer informatie over de pilots en het aanmelden van een team.

Waarom 7x7 18+?

Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal voetballers binnen de doelgroep 18-34 (m/v) de spelvorm 7x7 interessant vindt. De laagdrempeligheid en het recreatieve karakter spelen hierbij een belangrijke rol. Tegelijkertijd zien we dat veel voetballers in deze doelgroep stoppen met voetballen.  

Over de pilots

De pilots zijn met name bedoeld voor de leeftijdscategorie: 18 – 34 (m/v), maar ook spelers/speelsters van 35 jaar en ouder mogen deelnemen. Incidenteel mag ook een jongere speler/speelster deelnemen. Deze speler/speelster moet echter wel minimaal 15 jaar zijn.

Het is mogelijk om zowel mannen als vrouwenteams aan te melden. Om goed te testen welke spelvorm het beste werkt, gaan we verschillende variaties aanbrengen in de pilot. De variaties bestaan uit de speeldag (weekend of vrijdagavond) en de vorm (competitie of toernooi). 

Wil je precies weten hoe deze pilots er uit zien? Bekijk dan onderstaande infosheet. 

Aanmelden en deadlines

Deadline inschrijven: 20 juni 2021. Aanmelden kan door dit formulier in te vullen en te mailen naar contact@knvb.nl. Het is niet mogelijk om teams aan te melden via Sportlink Club. Ook met vragen kun je terecht bij contact@knvb.nl.

Belangrijk:
Aanmelding van een team is nog geen definitieve deelname aan de pilot. Op basis van het aantal aanmeldingen en in overleg met de clubs bepaalt de KNVB of de pilot doorgang kan vinden. Begin juli zal er terugkoppeling worden gegeven betreft de stand van zaken in de regio. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen