Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Stimuleringsbudget volledig ingezet

KNVB Media
KNVB Media
8 april, 15:53

Bijna 600 verenigingen hebben, met behulp van financiële ondersteuning vanuit de KNVB, een mooie voetbalactiviteit kunnen organiseren voor hun leden en eventuele nieuwe leden. - Foto: KNVB Media

Het is er verenigingen alles aan gelegen om te blijven (ver)binden. De kracht van de voetbalverenigingen in het hele land kwam het afgelopen seizoen flink onder druk te staan door de corona-pandemie. Om verenigingen aan te moedigen, ondanks de lastige periode, passende voetbalactiviteiten te blijven organiseren voor leden en niet-leden is er vanuit de KNVB een stimuleringsbudget beschikbaar gesteld waar verenigingen aanspraak op konden maken. Dit budget was bedoeld voetbalaanbod bij de vereniging te organiseren of om bestaande en/of nieuwe doelgroepen aan je te binden.

Vele initiatieven zijn binnengekomen, verenigingen toonden aan zeer flexibel en creatief met de maatregelen om te kunnen gaan. Allerlei voetbalactiviteiten werden opgestart met de eigen verenigingsleden, maar ook werd er met de organisatie van bingo’s, loterijen en quizzen gezorgd dat er binding bleef tussen de leden.

Uiteindelijk hebben bijna 600 verenigingen, met behulp van financiële ondersteuning vanuit de KNVB, een mooie voetbalactiviteit kunnen organiseren voor hun leden en eventuele nieuwe leden. Uit het hele land kwamen aanvragen binnen voor Voetgolfbanen, clinics van (oud)profvoetballers, voetbalvolley-toernooien, skill games-evenementen, LEDS-voetbal en het KNVB Voetbalfestival. Op woensdag 31 maart 2021 hebben we aan ZVV De Hoven de laatste euro’s uit het Stimuleringsbudget gegeven. Zij gaan hiermee een Oranjefestival organiseren.

Hieronder een aantal geslaagde voetbalactiviteiten die mede door een bijdrage uit het Stimuleringsbudget zijn georganiseerd.

  • SV Hauwert organiseerde de Winter Voetbalschool.

  • De selectiespelers van VV Rijen verzorgden een leuke voetbaldag voor de jeugd.
  • Bij Roda’23 werden er FUNGAMES georganiseerd voor de leden.
  • VV Kloetinge verzorgde samen met Skills & Control een toffe training.

  • VV Ophemert organiseerde diverse activiteiten, zoals een voetvolleytoernooi en een chocomel-toernooi.
  • De voetbalclinic bij DVC Delft zorgde zelfs voor nieuwe leden.

  • FC Maasgouw

FC Maasgouw FC Maasgouw FC Maasgouw organiseerde een gaaf Voetbalfestival samen met Tribe Sports.

Ledenwerving en -behoud

Bekijk hier per leeftijdscategorie informatie over de voetbalvormen die jouw club kan inzetten, aangevuld met inspirerende succesverhalen van andere clubs, om een leven lang voetbal mogelijk te maken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen