Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Eibergen ontvangt cheque voor ontwikkeling G-voetbal

KNVB Media
KNVB Media
19 maart, 14:55

Het geld gebruikt de verenigingen voor sportmaterialen en voor de opleiding van trainers en begeleiders. - Foto: FC Eibergen

FC Eibergen heeft van het Fonds Gehandicaptensport, KNVB en ING een cheque ter waarde van € 4000,- ontvangen voor zijn G-team. “We zijn hier heel erg blij mee”, laat coördinator Lucel Bennink weten. “We kunnen het geld gebruiken voor allerlei sportmaterialen en voor de opleiding van trainers en begeleiders.”

Het G-team van FC Eibergen is vijf jaar geleden opgericht is voor jonge jeugdspelers met een lichte lichamelijke, motorische en/of verstandelijke beperking. Bennink: “Zij voetballen met enorm veel plezier. Daarbij hebben ze meer aandacht en begeleiding nodig dan leeftijdsgenoten zonder beperking. Wel of geen voetbalervaring is niet belangrijk. Het plezier staat voorop!”

Verdrievoudigd

Bij FC Eibergen staat de letter ‘G’ voor genieten, gedreven, geweldig, geïntegreerd en gezellig. In 2015 is de vereniging begonnen met een groep van acht jeugdspelers. Inmiddels is dat aantal bijna verdrievoudigd. Bennink: “De leeftijd varieert van 7 tot en met 16 jaar. Er zitten kinderen bij met een vorm van autisme tot het Syndroom van Down. Naast Eibergen komen de spelers ook uit de omgeving: Rekken, Beltrum, Ruurlo, Borculo, Haaksbergen en Neede.”

Lucel Bennink neemt de cheque van 4000 euro in ontvangst — Foto: FC Eibergen

De spelers trainen eens per week en een paar keer per jaar staat er een toernooi op het programma met verenigingen uit de regio. Dit om de kinderen ook het wedstrijdplezier te laten ervaren. “Het kan natuurlijk allemaal niet zonder trainers en begeleiders. Voor hen zijn structuur, duidelijk uitleggen en geduld de kernwoorden. We willen ervoor zorgen dat dit in de toekomst door kan blijven gaan.” Daarom is er een subsidie bij het Fonds Gehandicaptensport aangevraagd. “Er is de afgelopen tijd al flink geïnvesteerd in nieuwe doeltjes en ballen. Verder willen we nog andere materialen aanschaffen.”

Begeleiding

De trainers en begeleiders leren tijdens een cursus vooral hoe zij met de beperkingen kunnen omgaan. “Uiteraard oefenen de kinderen ook op de kneepjes van de voetbalsport”, laat Bennink weten. “Daarnaast is het uitermate belangrijk dat begeleiders er feeling voor hebben om deze spelers te begeleiden.” FC Eibergen wordt hierin bijgestaan door orthopedagoog/ psycholoog Marianne Brijan van Psychologie Praktijk Passpect uit Groenlo. Naast het voetbalspelletje is er ook aandacht voor sociale activiteiten. “De club heeft ons een budget toegekend. Voor sociale activiteiten van deze groep moet vaak een aangepast of alternatief programma worden georganiseerd.”

Samen

Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB zetten zich gezamenlijk in voor G-voetballers en de amateurclubs. Hierdoor geven we het G-voetbal de aandacht die het verdient en stimuleren we verenigingen om G-voetbal op te zetten of verder te ontwikkelen.

Ook een G-voetbal team starten? Ook een G-voetbal team starten? Kijk hier wat jij kan doen voor jouw club.

Subsidie aanvragen Subsidie aanvragen Lees hier meer over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor het ontwikkelen van G-voetbal bij jouw vereniging.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen