Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugkijken webinar: 'Kaderbeleid: Begeleiden & Opleiden'

KNVB Media
KNVB Media
12 maart, 10:47

De 70.000 jeugdtrainers in Nederland hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en –speelsters. - Foto: KNVB Media

In Nederland begeleiden maar liefst 70.000 trainers een jeugdteam. Zij hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en –speelsters. Daarbij dragen ze in belangrijke mate bij aan een veilige sportomgeving. Op dinsdagavond 9 maart zonden we een webinar uit waarin verenigingen handvatten kregen hoe zij de trainers kunnen begeleiden en opleiden, zodat ze hun werkzaamheden op de best mogelijke manier kunnen invullen.

Hoewel trainers soms nog geen enkele ervaring hebben in het begeleiden-trainen-coachen van jeugdvoetballers, aanvaarden ze met veel enthousiasme deze rol. We weten bijvoorbeeld dat sportbreed 90% van de trainer/coaches geen bondsopleiding heeft gevolgd en dat 39% zich niet capabel voelt om voor een groep sporters te staan.

Het is dan ook niet raar dat ze in de praktijk nog zoekende zijn naar de juiste invulling van deze werkzaamheden en zich nog onzeker voelen. Het is daarom belangrijk dat we dit kader helpen in hun mooie en uitdagende taak.

Om ze als vereniging daarin te begeleiden en opleidingen (intern-extern) aan te bieden zullen ze ervaren dat ze geen eenling zijn, maar deel uitmaken van een team. Tijdens de webinar werden de mogelijkheden en de stappen die je kunt doorlopen als vereniging behandeld. 

De antwoorden op de vragen die tijdens de webinar werden gesteld, zijn hier later terug te vinden.

Terugkijken Terugkijken Kijk hier de webinar terug.

Voor grote, middelgrote én kleine verenigingen is de Hoofd Opleiding van onschatbare waarde. Check de video op KNVB Assist Trainers om te weten wat hij of zij kan bijdragen aan jouw vereniging.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen