Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekijk verkiezingsdebat over ‘sport en bewegen’ met bijdrage van KNVB terug

KNVB Media
KNVB Media
8 maart, 13:11

Jan Drik van der Zee vraagt in een video aan kandidaat-Kamerleden hoe zij de komende vier jaar sportverenigingen willen versterken. - Foto: KNVB Media

Op donderdag 4 maart vond in Nieuwspoort het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ plaats. Kandidaten van zes politieke partijen gingen met elkaar in debat over de vraag hoe we Nederland weer in beweging krijgen na de coronacrisis. De KNVB leverde een belangrijke bijdrage bij monde Jan Dirk van der Zee, die de kandidaat-Kamerleden vroeg naar hun visie om de sportverenigingen te versterken.

Via een livestream konden bestuurders, vrijwilligers en professionals uit de sector het debat volgen en zo zien hoe de zes kandidaat-Kamerleden zich de komende vier jaar willen inzetten voor de gezondheid van de Nederlander. Alle aanwezige politieke partijen onderschreven het belang van sport en een gezond Nederland. Toch liet het debat zien dat er ook op dit vlak ook nog écht iets te kiezen is op 17 maart. Want over hoe precies de sport versterkt moet worden verschillen de partijen nog wel van mening.

Kijk de uitzending hier terug.

Rol sportclubs bij actief en weerbaar maken van bevolking

De KNVB leverde in de persoon van Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB) een bijdrage aan het debat. In een inleidende video sprak Jan Dirk onder meer over de rol van sportverenigingen bij het actief en weerbaar maken en houden van de hele bevolking in hun directe leefomgeving. Daarnaast liet hij zien hoe de unieke sportinfrastructuur in Nederland eruitziet, waarom verenigingen de hoeksteen van de samenleving zijn en waarom burgerparticipatie juist nu binnen de sport zo belangrijk is in Nederland. Tot slot legde Jan Dirk de kandidaat-Kamerleden een prikkelende stelling voor over wat hun visie voor de komende vier jaar is om sportverenigingen te versterken en daarmee de samenleving te versterken.

Dit verkiezingsdebat werd georganiseerd door NOC*NSF, sportbonden en meer dan 24 partners uit de zorg- en welzijnssector, het onderwijs, bedrijfsleven en de sport- en beweegsector.

'Verenigingen spelen cruciale rol bij vraagstukken over sport en bewegen' 'Verenigingen spelen cruciale rol bij vraagstukken over sport en bewegen' Lees hier het interview met NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg over de (toekomstige) rol van sportverenigingen en het besturen van een club.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen