Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blijf verenigen, blijf verbinden

KNVB Media
KNVB Media
22 februari, 15:42

Onder de noemer ‘blijf verenigen, blijf verbinden’ stimuleert de KNVB dat verenigingen zoveel als mogelijk organiseren en biedt ondersteuning naar alle doelgroepen binnen de verenigingen. - Foto: KNVB Media

Hoewel veel zaken in het amateurvoetbal dit seizoen in het teken staan van het corona-virus, kijkt de KNVB ook naar wat wél kan en waarom dit zo belangrijk is. Deze mogelijkheden zijn eerder al beschreven in pijler 2 van ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’, dat in november werd gepubliceerd. Het overzicht wat destijds werd opgesteld van diverse activiteiten voor de verschillende doelgroepen is verder aangevuld met activiteiten voor de komende weken. Onder de noemer ‘blijf verenigen, blijf verbinden’ stimuleert de KNVB dat verenigingen zoveel als mogelijk organiseren en biedt ondersteuning naar alle doelgroepen binnen de verenigingen.

Stimuleringsbudget

De KNVB moedigt verenigingen aan om, ondanks de lastige periode en het stilleggen van de competities, passende (voetbal)activiteiten te blijven organiseren. Hiervoor stelt de KNVB sinds november 2020 een stimuleringsbudget beschikbaar waar verenigingen aanspraak op kunnen maken. Bijna 500 verenigingen hebben hier intussen gebruik van gemaakt en hebben een financiële bijdrage ontvangen. Er is nog een klein gedeelte van dit budget beschikbaar, voor activiteiten die uiterlijk 1 april georganiseerd worden. Hierbij geldt één aanvraag per vereniging en op = op!

Clubs over organiseren (voetbal)activiteiten in coronatijd: ‘Denk in mogelijkheden’ Clubs over organiseren (voetbal)activiteiten in coronatijd: ‘Denk in mogelijkheden’ Veel voetbalverenigingen zijn ondanks de coronamaatregelen nog steeds zeer actief. Clubs blijven trainen, organiseren onderlinge wedstrijden en toernooien en bedenken alternatieve activiteiten om de leden te binden. Hoe doen ze dit, hoe houden ze hun voetbalaanbod interessant en welke inzichten hebben de verenigingen het afgelopen jaar opgedaan? We vroegen het aan Grol, Robur et Velocitas en SV Oostburg.

Samen brengen van verenigingen

De KNVB staat de verenigingen verder bij door hen digitaal samen te brengen via o.a. het nieuwe platform EénTweetje en te wijzen op regelingen, goede voorbeelden van andere clubs en op bestaande (digitale) netwerken. Daarnaast worden er regionaal diverse bijeenkomsten georganiseerd door de KNVB Verenigingsadviseurs en Medewerkers Voetbalontwikkeling.  Met het online platform Blijf Voetbalfit helpen we de verenigingen aan gevarieerde trainingsmogelijkheden en -vormen en creatieve alternatieven die aansluiten bij de geldende coronamaatregelen.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning De KNVB is er voor de clubs. Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt. Zowel bij grote als bij kleine vraagstukken staat hij of zij voor je klaar. Op zoek naar verenigingsondersteuning? Klik hier.

Werving en behoud

Om verenigingen te helpen in het werven van nieuwe leden (vooral gericht op de jongste jeugd) is er door de KNVB een instroomcampagne gestart. Alle verenigingen met leden in de leeftijd t/m 12 jaar hebben een persoonlijke mail gehad met daarin hun instroomcijfers en de oproep om een eigen Oranjefestival te gaan organiseren. Later dit seizoen zal de KNVB ook komen met een campagne om de bestaande leden te behouden voor de verenigingen.

Organiseer een Oranjefestival en werf nieuwe leden Organiseer een Oranjefestival en werf nieuwe leden Corona brengt vanzelfsprekend een hoop onzekerheden met zich mee, maar het werven en betrokken houden van leden is nu juist nog belangrijker geworden. Voor de verenigingen is het tevens verstandig om aandacht te besteden aan de ouders die wellicht door financiële redenen hun contributie moeizamer kunnen betalen. Het Jeugdfonds Sport biedt oplossingen voor verenigingen om die leden te laten voetballen en niet te laten uitstromen. Iedereen moet blijven meedoen!

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt financieel getroffen gezinnen Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt financieel getroffen gezinnen Door de coronacrisis hebben meer gezinnen te maken met geldzorgen. Terwijl veel kinderen weer lekker kunnen voetballen, zijn er ook kinderen die niet (meer) mee kunnen doen. Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt. Zij betalen de (sport)contributie voor deze kinderen voor korte of langere tijd.

Overzicht

Om de diverse activiteiten en doelgroepen overzichtelijk te maken zijn deze activiteiten gebundeld in een infographic. Bij vragen of onduidelijkheden omtrent dit artikel of infographic, kan er altijd contact opgenomen worden met de Verenigingsadviseur of andere regionale medewerkers van de KNVB.

Ondersteuning amateurclubs Ondersteuning amateurclubs Het coronavirus zorgt ervoor dat er voorlopig nog steeds geen volledige trainingen (senioren) en wedstrijden gespeeld kunnen worden. Maar dat betekent niet dat jij je niet bezig kan blijven houden met voetbal! Onderstaand overzicht helpt je de komende weken een eind op weg.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen