Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Organiseer een Oranjefestival en werf nieuwe leden

KNVB Media
KNVB Media
11 februari, 15:09

Om verenigingen dit seizoen nog te helpen nieuwe leden bij de jongste jeugd te werven, is het Oranjefestival bedacht. - Foto: KNVB Media

De jaarlijkse aanwas van nieuwe leden, voornamelijk in de categorie t/m 12 jaar, zorgt bij veel verenigingen voor een stevig fundament onder de club. Nieuwe leden zorgen niet alleen voor voetballende jongens en meiden, maar bieden ook kansen voor nieuwe vrijwilligers, sponsoren én het op peil houden van het ledenbestand. De laatste jaren is de instroom van de jongste jeugd flink verminderd, mede door de situatie rondom het coronavirus. Corona brengt vanzelfsprekend een hoop onzekerheden met zich mee, maar het werven en betrokken houden van leden is nu juist nog belangrijker geworden.

Organiseer een Oranjefestival!

Om verenigingen dit seizoen nog te helpen nieuwe leden bij de jongste jeugd te werven, is er een speciale activiteit uitgewerkt. Een leuke (wervings)activiteit organiseren voor nieuwe (en bestaande) leden is nog nooit zo eenvoudig geweest! In aanloop naar, of rondom het EK2020, biedt de KNVB alle verenigingen in Nederland de mogelijkheid om een écht ‘Oranjefestival’ te organiseren. Het enige dat de vereniging hoeft te doen, is zich hiervoor aanmelden. Dan ontvangt je van de KNVB een gratis promotiepakket met (digitale) posters, flyers, de handleiding van het Oranjefestival en ook nog een set Oranje-hesjes met spelers- en speelstersnamen van Oranje en de OranjeLeeuwinnen.

De vereniging krijgt daarnaast actieve ondersteuning vanuit de KNVB en ieder Oranjefestival wordt toegevoegd aan de landelijke evenementenkalender op KNVB.nl zodat alle wervingsactiviteiten voor iedereen zichtbaar zijn. Tevens kan de vereniging de evenementenkalender gebruiken als inschrijftool voor haar activiteit.

Het Oranjefestival is ook een mooi evenement om dit seizoen met zowel bestaande als nieuwe leden af te sluiten. Hierdoor betrek je als vereniging de gehele wijk, dorp of regio en sluit je dit seizoen gezamenlijk af. Uiteraard blijft het afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden, hoe en in welke vorm een Oranjefestival gehouden kan worden. Deelnemende verenigingen houdt de KNVB hierover op de hoogte.

Oranjefestival Oranjefestival Bekijk hier meer informatie over het Oranjefestival.

Mailing

Op donderdag 11 februari hebben alle verenigingen (met jeugd pupillen) een ‘persoonlijke’ mailing ontvangen van de KNVB met daarin hun instroomcijfers van de laatste vijf seizoenen. Hiermee is voor veel verenigingen meteen zichtbaar hoe hun vereniging ‘scoort’ op gebied van instroom van de jongste jeugd. Deze mailing is verzonden naar de personen die geregistreerd staan als lid van de jeugdcommissie/bestuur of als secretaris jeugdvoetbal. Voorzitter en secretaris hebben de mail ook ontvangen. Indien de mailing niet ontvangen is, kun je een mail sturen naar marketing@knvb.nl.

Kansen

Ondanks de huidige beperkingen, waar de jeugd nog wel mag voetballen, zijn er veel kansen om aan werving (en behoud) van nieuwe en bestaande leden te doen. Je kunt hierbij denken aan de bestaande activiteiten voor niet-leden openstellen, proeftrainingen van nieuwe leden faciliteren bij de bestaande teams, Schoolvoetbal omarmen, samenwerken met de basisscholen i.r.t. sportdagen en het organiseren van voetbalactiviteiten, zoals een Oranjefestival.

Leden Leden Bekijk op Assist Bestuurders meer informatie over werving en behoud van leden.

Veelgestelde vragen

Speciaal voor deze campagne is een overzicht met vragen samengesteld, welke te vinden is op www.knvb.nl/oranjefestival. Verenigingen mogen ook een mail sturen naar marketing@knvb.nl bij vragen of onduidelijkheden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen