Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Update over voortgang KNVB schoolvoetbal 2021

KNVB Media
KNVB Media
2 maart, 15:50

Door het weer openstellen van de basisscholen en de huidige voetbalmogelijkheden voor de jeugd en jongeren is er meer perspectief om een lokaal Schoolvoetbaltoernooi te organiseren. - Foto: KNVB Media

Het coronavirus zorgt ervoor dat het voetbalseizoen 2020/’21 anders verloopt dan we gehoopt hadden. Dat geldt ook voor het KNVB Schoolvoetbal. Door het weer openstellen van de basisscholen en de verruimde voetbalmogelijkheden voor de jeugd en jongeren is er meer perspectief om een lokaal Schoolvoetbaltoernooi te organiseren. Voor alle basisschoolleerlingen is KNVB Schoolvoetbal een jaarlijks hoogtepunt, waarin zij als klas lekker gaan voetballen, plezier maken en samen mooie herinneringen maken.

Update coronascenario

We hebben eerder opgeroepen, ondanks alle onzekerheden, om de lokale toernooien te gaan voorbereiden. Om deze lokale toernooien alle ruimte te geven, heeft de KNVB besloten alle finales (regio, district en landelijk) dit seizoen niet te organiseren. Hierdoor ontstaat er ruimte in de maanden mei en juni om de lokale toernooien te organiseren en hierdoor zoveel als mogelijk basisschool-leerlingen te laten genieten van een lokaal Schoolvoetbaltoernooi.

Uiteraard gaan de lokale toernooien alleen door op een veilige en verantwoorde manier en als de op dat moment geldende overheidsmaatregelen dit toestaan. Door nu tijdig te starten met de voorbereidingen zorgen de lokale organisatoren ervoor dat we - als de situatie dit toelaat - basisschoolleerlingen dit schooljaar alsnog de mogelijkheid bieden om op een leuke en verantwoorde manier te voetballen en te bewegen!

Alternatief Schoolvoetbal 2021

In de tussentijd werkt de KNVB aan verschillende ideeën en invullingen van een (alternatief) Schoolvoetbal-aanbod, dat ongeacht de corona-restricties sowieso plaats kan vinden en waaraan alle basisschoolleerlingen, binnen de eigen klas of school, deelnemen. Dit aanbod komt dan in de plaats van de fysieke toernooien die op lokaal niveau geen doorgang vinden.

Rol verenigingen

Veel amateurverenigingen zijn gastheer van de lokale Schoolvoetbaltoernooien. Schoolvoetbal is voor veel verenigingen een middel voor werving van nieuwe leden onder de deelnemende meiden en jongens. Mocht het weer toegestaan zijn om wedstrijden te spelen tegen andere verenigingen, hopen we ook dat verenigingen hun sportpark openstellen voor de jongens en meiden van de lokale basisscholen. Hierdoor kan het Schoolvoetbaltoernooi doorgang vinden en hopelijk levert het ook veel nieuwe leden voor de verenigingen op.

Vragen of ondersteuning?

We realiseren ons dat er mogelijk vragen zijn of ondersteuning gewenst is. Neem dan contact op via info@knvbschoolvoetbal.nl of bezoek www.knvbschoolvoetbal.nl voor het laatste nieuws, de geldende protocollen en de mogelijkheid tot aanmelden van jouw lokale toernooi en bestellen van vaantjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen