Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: meld je aan voor het sportcampagneteam

KNVB Media
KNVB Media
5 juni, 11:13

Om aankomend raadsleden goed te informeren over de lokale sport, vragen de KNVB en NOC*NSF de hulp van bestuurders en de lokale vertegenwoordiging van het voetbal. - Foto: KNVB Media

Op 16 maart 2022 vinden alweer de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor het voetbal is dit een zeer belangrijk moment. De keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben namelijk heel veel invloed op de keuzes die gemaakt worden in je gemeente voor jouw vereniging. Om aankomend raadsleden goed te informeren over de lokale sport, vragen de KNVB en NOC*NSF de hulp van bestuurders en de lokale vertegenwoordiging van het voetbal. We doen ook specifiek de oproep om je te melden voor de sportcampagneteams.

Op 16 maart 2022 mag jij weer de samenstelling van de gemeenteraad in je dorp of stad weer bepalen. Deze verkiezingen zijn heel belangrijk voor de lokale sport, omdat de gemeente bepaalt of er een nieuw veld komt of een nieuwe kantine kan worden gebouwd. Omdat de verkiezingsprogramma’s binnenkort al geschreven worden, gaat de KNVB samen met NOC*NSF aan de slag om de verschillende gemeenten goed te informeren over de stand van zaken van de lokale sport.

Doel sportcampagne gemeenteraadsverkiezingen 2022

De sportcampagne heeft als doel lokale politieke partijen zo goed mogelijk te informeren over de kracht van sport, zodat sport en bewegen in zo veel mogelijk gemeentes hoog op de politieke agenda komt te staan. De lokale sportcampagneteams voeren de campagne in hun eigen gemeente uit. Dat houdt in dat je samen met je teamgenoten politieke partijen voorziet van input voor hun verkiezingsprogramma, in aanloop naar de verkiezingen een werkbezoek of sportdebat organiseert en je na de verkiezingen het nieuwe College van B&W informeert over het belang van sport en bewegen in een nieuw collegeakkoord.  

Brochure

Om lokale politieke partijen te inspireren met de kracht van sport en bewegen is de brochure “Met Sport en Bewegen naar een energieke en gezonde gemeente” uitgegeven. In deze brochure worden negen thema’s vanuit de sport gekoppeld aan het sociale, ruimtelijke en economische beleidsdomein van gemeenten. Een integrale benadering waarbij iedere investering in sport en bewegen bijdraagt aan de energie en gezondheid van de inwoners van een gemeente. 

Wil jij deel uitmaken van het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente? Meld je dan nu aan! Je kunt je aanmelden op persoonlijke titel, maar zeker ook namens de sportraad, sportfederatie of kernteam van het sportakkoord in jouw gemeente.

Meld je aan Meld je aan Bekijk het aanmeldformulier.

Bekijk wat je als sportcampagneteamlid gaat doen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen