Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Online kennissessies G-voetbal succesvol verlopen

KNVB Media
KNVB Media
3 januari, 13:50

Deelnemers gingen tijdens de sessies met elkaar in gesprek en stellingen werden uitvoerig behandeld. - Foto: KNVB Media

Op 7, 9 en 14 december organiseerde de KNVB in samenwerking met ING en Fonds Gehandicaptensport interactieve online sessies om het G-voetbal ook in deze tijd verder vooruit te helpen. Uiteindelijk hebben er 70 mensen deelgenomen aan de sessies.

De deelnemers konden zich inschrijven voor verschillende thema’s: vervoer, financiën en werving leden. Bij elk thema waren gastsprekers aanwezig. Het doel van de sessies was om de deelnemers met elkaar te laten sparren en te inspireren. Voor een eerste keer ging dit vrij aardig, deelnemers gingen met elkaar in gesprek en stellingen werden uitvoerig behandeld.

Bij het onderwerp ‘financiën’ kwamen de deelnemers meer te weten over fondsenwerving en de mogelijkheden met betrekking tot het aanvragen van een subsidie. Voor een aantal verenigingen was het aanvragen van een subsidie en de mogelijkheden die hierin zijn nieuw. Zo is het onder andere mogelijk om bij de Zwaluwen Jeugdactie en Fonds Gehandicaptensport Nederland een subsidie aan te vragen om het G-voetbal binnen je vereniging op te zetten of verder te ontwikkelen.

Bij het thema ‘vervoer’ lieten verschillende verenigingen zien hoe creatief zij zijn met het oplossen van het vervoersprobleem. Zo werd er bij de ene vereniging samengewerkt met de regionale/lokale taxicentrale en bij een andere vereniging werd er samengewerkt met een lokale partij die in het weekend haar busjes beschikbaar stelt voor het vervoer van het G-voetbal. 

Nieuwe inzichten

Werving is altijd een belangrijk onderdeel binnen het G-voetbal. Het inrichten en vindbaar maken van het G-voetbalteam op de website van de vereniging is een belangrijk onderdeel in het werven van nieuwe leden. Voor sommige verenigingen was dit een ‘eye opener’. Daarnaast werd duidelijk dat ledenwerving niet ophoudt bij het jaarlijks organiseren van één instroomdag, maar dat dit eigenlijk continu plaats moet vinden.   

Bas Jansen (Voetbal+ sc Woezik): "Het was fijn om deel te nemen aan de online sessie 'werven leden G-voetbal'. Goed om te zien dat het tijd is voor nieuwe inzichten en dat samenwerking met elkaar tussen de verenigingen en de KNVB van belang is om het G-voetbal verder te ontwikkelen." 

Vaker sessies organiseren

In de evaluatie werden de sessies gemiddeld met een 7,7 beoordeeld. Daarnaast gaven de deelnemers aan dat zij graag zien dat dit een tot twee keer per seizoen georganiseerd wordt.

Er kan geconcludeerd worden dat de online sessies voor het G-voetbal zeker voor herhaling vatbaar zijn.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen