Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SV Hoofddorp vergroot vrijwilligersbestand

KNVB Media
KNVB Media
16 februari 2016, 15:26

SV Hoofddorp is een gezonde vereniging. In totaal zijn er zo’n 280 mensen die de vereniging op geregelde basis belangeloos helpen met diverse vrijwilligerstaken. - Foto: KNVB Media

SV Hoofddorp is een gezonde vereniging. In totaal zijn er zo’n 280 mensen die de vereniging op geregelde basis belangeloos helpen met diverse vrijwilligerstaken. Maar het kan altijd beter, dacht het bestuur van Hoofddorp.

Zoals grote goede doelen hun campagnes voor nieuwe donateurs inrichten, zo doordacht tuigde het bestuur van SV Hoofddorp een campagne op om meer vrijwilligers aan de club te verbinden. ‘Vele handen, maken immers licht werk’, aldus Jos van Bakel. Jos is als bestuurslid verantwoordelijk voor speciale projecten waaronder de unieke wervingsactie voor nieuwe vrijwilligers.

Vanuit één passie

‘Met onze vrijwilligerscommissie hebben we goed gekeken naar hoe grote organisaties nieuwe mensen en geld verwerven. We hebben met name de mechaniek proberen te doorgronden die erachter schuil gaat. Dat hebben we voorzien van ons eigen sausje. We hebben eerst een thema bedacht. De vrijwilligers die we nu hebben, dat is een hecht team. Stuk voor stuk roemen ze de sfeer binnen de club en de waardering die ze krijgen. Het is leuk om bij Hoofddorp vrijwilliger te zijn. We zijn 1 club, met 1 doel, vanuit 1 passie. Met het thema hebben we geprobeerd daarbij aan te haken. “Wordt 1 van ons” is het motto van de campagne die we hebben opgezet.' De campagne trapte af met een vier weken durende posteractie. Terwijl deze actie liep werden op de site en op de facebookpagina van de club elke week een nieuw filmpje geplaatst. Filmpjes waarin de passie voor het voetbal centraal stond en waarin werd getoond hoe belangrijk de vrijwilliger is voor het kunnen beleven van die passie. Beide acties bouwden op naar een actieweek. De week werd voorafgegaan door een email naar alle leden. Daarin werd de actie uitgelegd en werd een aanloop genomen naar de afsluitende finale.

Ruim 200 gesprekken

Alle bestuursleden van SV Hoofddorp hebben gezamenlijk en ondersteund door een sponsor een callcenter ingericht en zijn als een echt campagneteam leden en ouders van jeugdleden gaan bellen. In totaal hebben ze meer dan 200 gesprekken gevoerd. En met succes. Ruim 80 leden en ouders van jeugdleden gaan vrijwilligerstaken voor SV Hoofddorp op zich nemen. Een fantastisch resultaat. De gebelden reageerden zonder uitzondering positief op de manier waarop het bestuur hen benaderde. De nieuwe aanmelders zijn allemaal uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst en zullen binnenkort als nieuwe vrijwilliger de gedachte van 1 club nog verder versterken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen