Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

RKSV Wittenhorst vernieuwt met communicatiecommissie

KNVB Media
KNVB Media
30 mei 2017, 14:33

RKSV Wittenhorst gaat de komende jaren met moderne middelen de communicatie binnen de club professionaliseren. Aan de basis ligt de communicatiecommissie. - Foto: RKSV Wittenhorst

RKSV Wittenhorst gaat de komende jaren met moderne middelen de communicatie binnen de club naar een hoger plan trekken. Aan de basis ligt de communicatiecommissie die met veel vers bloed ambitieus aan de slag is gegaan.

“De club had behoefte aan professionaliteit op het gebied van communicatie”, vertelt Bob Obers. “Omdat ik al jaren actief ben als communicatie-adviseur ben ik gevraagd om dit proces te begeleiden. De communicatiecommissie bestond al, maar was toe aan nieuwe energie van jongere leden. Het was nodig om met moderne middelen als Whatsapp en social media aan de slag te gaan. Vooral de jeugd is hier bekend mee. Zij vormen met elkaar een groot deel van de vereniging, waardoor we niet achter kunnen blijven.”

De communicatiecommissie kiest er bewust voor om niet alleen het eerste elftal aandacht te geven op de website.

Een oproep binnen de club om toe te treden tot de communicatiecommissie leidde direct tot positieve reacties. Gezocht werd naar leden met een achtergrond en/of specifieke kwaliteiten in de communicatiebranche. In korte tijd was er een nieuwe verjongde commissie ontstaan met zeven leden. Een enquête onder de leden was de eerste stap die zij ondernamen.

Website

Trainer Jan Lauers kreeg bij zijn afscheid een boek waar de communicatiecommissie aan meewerkte.

“De enquête heeft veel nuttige informatie opgeleverd”, vervolgt Obers. “Nu we de reacties geordend hebben, kunnen we gestructureerd werken aan verbetering. Het naar een hoger plan trekken van de website heeft de eerste prioriteit. Die kan qua lay-out veel mooier en handiger. Daarnaast willen we aan de achterkant ook de statistieken veel beter verwerken. Belangrijk is ook dat we niet alleen het eerste elftal aandacht willen geven. Door bijvoorbeeld te werken met een Team van de Week komt iedereen aan bod.”

Whatsapp en social media zijn de volgende stap. “Bij een eventuele afgelasting communiceren we nu via de website. Het is gemakkelijk om dit ook via Whatsapp te gaan doen, bijvoorbeeld met groepsapps waar trainers en leiders in zitten. Het social media-beleid hebben we nog niet concreet, maar met Facebook, Instagram en YouTube kunnen we hele leuke dingen gaan doen.”

Aanspreekpunt

Iedereen moet ons kunnen vinden wanneer er zaken binnen de club spelen waarin communicatie een rol heeft

Belangrijk vindt Obers het vooral dat de commissie benaderbaar is. “Iedereen moet ons kunnen vinden wanneer er zaken binnen de club spelen waarin communicatie een rol heeft. Zo hadden we onlangs het afscheid van onze hoofdtrainer. Wij hebben toen, samen met de spelersgroep, een boek geschreven dat diende als cadeau. Onze rol was het houden interviews, het schrijven van teksten en het ontwerpen van het boek. Hierin hebben wij onze toegevoegde waarde voor de club meteen laten zien.”

Obers beseft dat RKSV Wittenhorst ook een maatschappelijke taak heeft. Met de communicatiecommissie kan hij hierop inspelen. Tevens legt hij de basis voor een frisse blik op het vrijwilligersbeleid. “Jonge leden die verder willen in marketing, communicatie, journalistiek of grafische vormgeving kunnen bij ons ervaring opdoen en een portfolio opbouwen. Wat je doet hoef je niet alleen voor de club te doen, maar je kunt ook jezelf ontwikkelen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het vrijwilligerswerk op het gebied van communicatie. Dit kan clubbreed worden uitgedragen.”

Aan de slag met een communicatiecommissie bij jouw vereniging? De verenigingsadviseur uit de regio kan hierbij ondersteunen.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen