Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

‘De bestuursreflectie was een echte eye-opener’

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
18 december, 10:15

Het bestuur van VV Baarlo voordat het coronavirus zijn intrede deed, met als derde van links voorzitter Jules Dorssers. - Foto: VV Peursum en VV Baarlo

Wat doe je als bestuur goed, waar valt nog winst te behalen en op welke vlakken kun je elkaar beter ondersteunen? Het zijn vragen waar bestuursteam van verenigingen met elkaar over in gesprek gaan wanneer zij meedoen aan de bestuursreflectie van de KNVB. Bij VV Baarlo en VV Peursum vond al zo’n reflectie-avond plaats. Beide clubs bruisen na afloop van de energie om met de uitkomsten aan de slag te gaan.

Sinds dit seizoen kan een bestuur van een vereniging vanuit de KNVB op een nieuwe manier ondersteuning krijgen van een coach. De reflectie-avonden zijn daar een onderdeel van. Een coach komt namens de KNVB langs bij een club, gaat het gesprek aan of kijkt juist van afstand toe hoe een bestuur functioneert. Dit leidt tot adviezen en nuttige handvatten waarmee het bestuursteam stappen vooruit kan maken. In het traject ‘Naar een krachtig bestuursteam’ gaat een vereniging onder begeleiding van een coach meerdere avonden aan de slag om met meer plezier en effectiever te besturen. 

KNVB helpt clubs met traject bestuurscoaching: KNVB helpt clubs met traject bestuurscoaching: "Zijn naar elkaar toegegroeid" Lees meer over het traject 'Naar een krachtig bestuursteam'.

Nuttige avond

"Het hele bestuur moet er open voor staan en je moet wel tegen opbouwende kritiek kunnen. Als je dat voor elkaar krijgt, beleef je een hele nuttige avond waar je nog jaren plezier van hebt", zegt Sander van Beuzekom als voorzitter van VV Peursum. Toen hij werd benaderd, zag hij direct kansen. "Wij hebben turbulente jaren achter de rug met veel bestuurlijke onrust. Er waren veel wisselingen, omdat mensen te veel hooi op hun vork namen. Dat is op de lange termijn niet vol te houden. Daarom was ik heel benieuwd hoe wij ons bestuur zo kunnen inrichten dat wij zo’n scenario in de toekomst kunnen voorkomen."

Tijdens de avond kreeg Van Beuzekom met zijn bestuur meerdere handvatten aangereikt. "We kregen van de coach veel complimenten, maar het is wel belangrijk dat wij niet achter elke bal aan gaan. We moeten meer werk neerleggen bij commissies. We zijn daarom direct aan de slag gegaan om van elke commissie de contactpersoon in kaart te brengen zodat zij een directe lijn zijn naar ons als bestuur. Hierdoor kunnen wij meer rust creëren voor onszelf, maar dit ook uitstralen naar buiten toe. We kunnen ons ook volledig bezighouden met besturen en dat nog jaren met plezier doen."

De accommodatie van VV Peursum in de Zuid-Hollandse gemeente Molenlanden.

Samen met de coach heeft het bestuur kernwaarden opgesteld. "Je moet dan onder andere denken aan het bieden van onderlinge steun en elkaar direct aanspreken wanneer iemand toch zelf nieuwe taken binnen de club oppakt. Zo houd je elkaar scherp."

Manier van vergaderen

Onze coach heeft geadviseerd om bij elk agendapunt te vermelden of het een mededeling is of dat er een beslissing moet worden genomen

Ook VV Baarlo kreeg bezoek van een coach. De bestuursreflectie ging vooral over de manier van vergaderen. “Wij hebben een gewone bestuursvergadering gehouden waarbij we de coach hebben gevraagd om actief deel te nemen en in te breken wanneer haar iets opviel. Dit heeft veel praktische tips opgeleverd”, zegt Jules Dorssers als voorzitter van VV Baarlo die met zijn bijna geheel nieuwe bestuur graag een vliegende start wilde maken.

"Ze heeft vooral gelet op groepsdynamiek. Zo constateerde ze dat een aantal mensen dominant is, waardoor er te weinig wordt geluisterd naar de stillere leden in het bestuur", vervolgt Dorssers die naast veel positieve punten ook tips kreeg om effectiever te vergaderen. "Onze coach heeft geadviseerd om bij elk agendapunt te vermelden of het een mededeling is of dat er een beslissing moet worden genomen. In het laatste geval kan iemand zich eerst inlezen en voorkom je lange discussies. Ook de volgorde van de agenda is belangrijk. We moeten eerst de belangrijke punten behandelen, omdat anders essentiële punten worden ingekort omwille van de tijd. En om iedereen op zijn gemak te laten voelen, is het ook slim om de agenda zo op te stellen dat elk bestuurslid al vroeg in de agenda ergens zijn zegje over kan doen."

Details

VV Baarlo heeft deze tips direct ter harte genomen. "We hebben de avond direct na afloop geëvalueerd. We kwamen tot de conclusie dat dit voor ons een echte eye-opener is geweest. Met de genoemde punten zijn we aan de slag gegaan. We merken direct dat het beter werkt. We staan dan ook open voor een eventueel vervolgtraject waarin we nog meer handvatten krijgen om als bestuur verder te groeien."

VV Baarlo wil graag een vervolg geven aan de bestuursreflectie.

Ook Van Beuzekom heeft een positief gevoel overgehouden aan de avond. "We zijn enthousiast met de punten gaan werken en hebben al veel bereikt. We bruisen allemaal van de energie. Ik ben vooral blij dat we nu een manier hebben gevonden om nog jaren met plezier dit bestuur te vormen. Daar plukt de hele vereniging de vruchten van."

Is bestuurscoaching ook iets voor jouw bestuur, neem dan contact op met je Verenigingsadviseur.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt. Zowel bij grote als bij kleine vraagstukken staat hij of zij voor je klaar.

KNVB Bestuurscoaching KNVB Bestuurscoaching Besturen is net als voetbal een teamsport, waarbij je elkaar allemaal nodig hebt om succes te boeken. Wanneer een vereniging een goed lopend bestuur heeft, wordt alles bij de club makkelijker. Om verenigingen hierbij te helpen start de KNVB het traject bestuurscoaching.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen