Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB start met Maatschappelijke DienstTijd Sport

KNVB Media
KNVB Media
9 november, 11:00

Jongen kunnen met MDT Sport een opleidingstraject binnen de vereniging volgen. - Foto: KNVB Media

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport (MDT) Sport is een kans voor jongeren tussen de 14 en 30 jaar om binnen een vereniging een opleidingstraject te volgen en zo hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn in de maatschappij en nieuwe mensen te ontmoeten. Belangrijk, want jongeren zijn de bestuursleden, coaches en jeugd coördinatoren van de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

Een win-win situatie, want ook voor de verenigingen is het goed en belangrijk dat jongeren betrokken zijn in alle lagen van de vereniging. Naast de inzet van jongeren als vrijwilligers, zijn de jongeren ook potentiële leden of trekken zij meer jonge leden aan. En de frisse blik van jongeren kan een positieve bijdrage leveren aan de organisatie van de vereniging.

Jongeren kunnen zich met MDT Sport ontwikkelen tot bijvoorbeeld trainer, bestuurslid, social media expert of event coördinator. Samen met een coördinator vanuit de vereniging gaan zij een traject volgen om te kijken waar hun kracht en interesses liggen, lopen ze mee met de ervaren vrijwilligers binnen de club en kunnen ze cursussen volgen. MDT Sport bestaat uit twee programma’s, het GO PRO en het TRY OUT programma:

  • Als een jongere al weet wat hij/zij wil leren, dan wordt het programma GO PRO ingezet. Samen met een begeleider vanuit de vereniging wordt er een plan opgesteld hoe de ontwikkeldoel(en) worden bereikt.
  • Het programma TRY OUT is opgezet voor jongeren die nog niet precies weten ze willen. Afhankelijk van de interesse van de jongere wordt er samen met de begeleider vanuit de vereniging een plan opgesteld.

Verenigingen die deelnemen aan MDT Sport ontvangen een ondersteuningspakket, worden geholpen bij de werving van jongeren en ontvangen een financiële vergoeding voor de begeleiding van de jongeren.

Meer informatie en aanmelden Meer informatie en aanmelden Klik hier voor meer informatie of om aan te melden.

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport is een landelijk programma vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met de sportbonden KNVB, KNKV, KNLTB en Nevobo.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen