Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pilot 'Alle jeugdtrainers in de basis' van start

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober, 14:00

Alle jeugdtrainers in de basis - Foto: KNVB Media

“Met de start van het nieuwe voetbalseizoen zien we ook elk jaar weer veel nieuwe gezichten langs de lijn”, aldus directeur voetbalontwikkeling Art Langeler van de KNVB. “Jeugdtrainers die hun debuut maken als trainer/coach van een voetbalteam. Soms met de ambitie om de nieuwe bondscoach te worden, soms om lekker met je zoon of dochter op pad te zijn en alles ertussenin. Allemaal prachtige drijfveren! Om de startende jeugdtrainers nog beter te kunnen ondersteunen start de KNVB het project: Alle jeugdtrainers in de basis.”

In Nederland begeleiden maar liefst 70.000 trainers een jeugdteam. Zij hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en -speelsters. Daarbij dragen ze in belangrijke mate bij aan een veilige sportomgeving. Met ‘Alle jeugdtrainers in de basis’ wil de KNVB alle startende jeugdtrainers in hun rol ondersteunen

Het doel van dit project is om al onze jeugdvoetballers een jeugdtrainer te bieden die in de basis gekwalificeerd is om binnen zijn of haar rol de spelers te begeleiden, training te geven en wedstrijden te begeleiden. Het resultaat is dat jeugdspelers in een veilige leeromgeving, optimaal spelplezier hebben en zich van daaruit kunnen ontwikkelen, en daarnaast langer blijven voetballen. 

Art Langeler: “De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is een surrealistische situatie; geen wedstrijden, geen publiek langs de lijn bij trainingen en alle kantines moeten dichtblijven. Wie we wel langs de lijn treffen zijn jullie; de trainers die ervoor zorgen dat al die 100-duizenden voetballers en voetbalsters met veel plezier kunnen blijven voetballen, want dat kan gelukkig nog wel. Dat is het allerbelangrijkste. Zeker in deze tijd waarin het belangrijk en gezond is om te blijven bewegen!”

Pilot van start

Voordat we dit landelijk uitrollen en alle trainers en verenigingen in Nederland benaderen, voeren we eerst een pilot uit met 36 verenigingen. Met de feedback en inzichten die dat oplevert, kunnen we ons aanbod verder verbeteren en nog beter inspelen op de wensen en behoeften van jeugdtrainers, verenigingen en jeugdspelers, want om die jeugdspelers draait het allemaal.

De volgende verenigingen nemen deel aan de pilot “Alle jeugdtrainers in de basis”; 

·       Blauw Wit’34 

·       LSC 1890 

·       Winsum 

·       VEV’67 

·       Vv Heino  

·       ASV Dronten  

·       ZAC Zwolle  

·       SC Woezik 

·       Blauw Geel’55 

·       DVC’26 

·       AZSV 

·       SV Venray 

·       Sportclub Irene 

·       VV Scharn 

·       RKVVL Polaris  

·       RKVV Dommelen 

·       VV Brabantia 

·       VVGZ 

·       Unitas Gorinchem 

·       VV Bavel 

·       UVV’40 

·       Zeelandia-Middelburg 

·       VV Kloetinge 

·       Smitshoek 

·       WFB Ouddorp 

·       HBS  

·       VV Nieuwerkerk 

·       SJO DOSR/WVC 

·       ARC 

·       GVVV 

·       DOSC 

·       ADO’20 

·       RAP 

·       ZAP 

·       Sporting Andijk 

Alle jeugdtrainers in de basis Alle jeugdtrainers in de basis Lees meer over 'Alle jeugdtrainers in de basis' en de vier onderdelen van de pilot.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen