Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blijf voetbalfit: handvatten om op een veilige manier te blijven voetballen

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2020, 12:00

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen vanuit de overheid zijn er nog voldoende mogelijkheden om leden actief betrokken te houden bij de vereniging. - Foto: KNVB Media

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen vanuit de overheid zijn er nog voldoende mogelijkheden om leden actief betrokken te houden bij de vereniging. De KNVB biedt verenigingen per doelgroep de nodige handvatten om op een veilige manier door te blijven voetballen.

Jeugdteams mogen op de gebruikelijke wijze door blijven trainen en hebben de mogelijkheid om onderlinge wedstrijden of toernooien te spelen, binnen de eigen vereniging. Voor deze doelgroep is het zeker belangrijk te blijven voetballen, ook op de eigenlijke wedstrijddagen.

Voor volwassenen ligt het allemaal wat lastiger aangezien er slechts in groepen van 4 spelers of speelsters getraind mag worden op 1,5 meter onderlinge afstand. Maar ook hier liggen mogelijkheden om deze doelgroep betrokken en actief te houden.

Via Rinus, de online assistent-trainer, bieden we ondersteuning voor zowel jeugd- als seniorenteams middels oefeningen en trainingen, alternatieve voetbalactiviteiten en tips voor de trainer. Daarnaast delen we voorbeelden uit het land van verenigingen die volop aan de slag gaan met andere activiteiten en voetbalvormen.

Op de pagina ‘Blijf voetbalfit’ zie je alle mogelijkheden en voorbeelden om leden fit en betrokken te houden.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten met bestuurders over dit onderwerp? Neem een kijkje op de community Eén tweetje.

Uit de praktijk

Diverse verenigingen zijn al volop aan de slag gegaan met andere activiteiten en voetbalvormen. Voorbeelden uit het land Voorbeelden uit het land Bekijk hier hoe diverse verenigingen in deze tijd activiteiten organiseren.

Heb jij een mooi initiatief of leuke activiteit opgezet als vereniging? Laat het ons dan weten via onderstaand emailadres.

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen