Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugkijken: 'Het organiseren van wedstrijden en openstellen van de accommodatie'

KNVB Media
KNVB Media
27 augustus 2020, 11:45

Maandag vond de eerste van drie webinars plaats. - Foto: KNVB Media

We mogen weer en daar zijn we maar wat blij mee! Maar ‘gewoon’ gaan voetballen is er helaas niet bij dit jaar. Het coronavirus is voorlopig nog niet weg, waardoor veel clubs beginnen aan een onzekere periode.

Om het seizoen te laten slagen is het nu – meer dan ooit – belangrijk dat KNVB en clubs onderling met elkaar samenwerken. Om clubs te ondersteunen bij de opstart van het nieuwe seizoen organiseerden we dit webinar, opgedeeld in twee delen:

  1. Algemene zaken en accommodatievraagstukken onder leiding van twee KNVB-verenigingsadviseurs
  2. Wedstrijdzaken; het organiseren, inplannen en verplaatsen van wedstrijden onder leiding van twee competitieleiders

Terugkijken Terugkijken Kijk het webinar hier terug.

Helaas hadden we tijdens het webinar te maken met een haperende internetverbinding, waardoor delen van het webinar helaas niet goed en het einde helemaal niet zichtbaar was. Via bovenstaande link is het volledige webinar alsnog te bekijken.

Vragen

Tijdens het webinar zijn heel veel vragen gesteld. Een deel kon live beantwoord worden. Antwoorden op alle andere vragen zijn terug te vinden in de FAQ. Die FAQ wordt continu bijgewerkt, bekijk deze dus regelmatig om op de hoogte te blijven.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal Lees hier de FAQ. Overzicht coronaprotocollen Overzicht coronaprotocollen Om op een veilige en hygiënische manier te kunnen voetballen zijn er verschillende coronaprotocollen van toepassing.

Op zoek naar inspiratie?

Veel is afhankelijk van de mogelijkheden die een sportaccommodatie biedt. Kijk dus vooral ook naar wat er op jouw locatie mogelijk is en probeer binnen die mogelijkheden creatieve oplossingen te bedenken voor bijvoorbeeld het afhalen van koffie/ thee, wedstrijdbesprekingen, schuilen voor regen en kleedkamergebruik. Ook kun je ter inspiratie bij andere verenigingen navragen welke acties zij hebben ondernomen. Tip: check twitter met de #SamenVooruit voor voorbeelden van andere verenigingen en neem een kijkje op de Eén Tweetje, waar je onderling kennis en ervaringen uit kunt wisselen.

Eén Tweetje Eén Tweetje Klik hier voor het kennisplatform Eén Tweetje.

Eigen protocollen

We roepen clubs op eigen specifieke protocollen, richtlijnen en eventueel aanvullende informatie duidelijk zichtbaar op de clubwebsite te publiceren. En kijk als je een uitwedstrijd speelt altijd eerst op de website van de tegenstander of daar de richtlijnen van de betreffende vereniging opstaan. Zo niet, bel hen dan vooraf. Wij adviseren: check voor vertrek. Zorg dat je op de hoogte bent hoe e.e.a. geregeld is bij de tegenstander.

KNVB.nl/samenvooruit KNVB.nl/samenvooruit Kijk voor meer informatie en tips op knvb.nl/samenvooruit.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen