Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aangepaste voorwaarden algemeen toegangsbewijs amateurvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
17 augustus 2020, 10:08

Het bestuur amateurvoetbal heeft besloten het algemeen toegangsbewijs amateurvoetbal niet meer beschikbaar te stellen aan personen die hier geen recht op hebben. - Foto: KNVB Media

Vanwege het coronavirus en de hiermee samenhangende maatregelen en beperkingen kunnen clubs minder toeschouwers dan gebruikelijk toelaten tot hun accommodaties. Om die reden heeft het bestuur amateurvoetbal besloten het algemeen toegangsbewijs amateurvoetbal niet meer beschikbaar te stellen aan personen die hier geen recht op hebben op grond van artikel 3 lid 1 van het Algemeen Reglement.

Wat betekent dit in de praktijk voor:

Scheidsrechters, rapporteurs en andere officials

De (assistent-)scheidsrechters, rapporteurs, coaches en begeleiders die zijn aangesteld, hebben toegang tot de accommodatie. In de wedstrijdzaken-app is te zien om welke personen het gaat. Verzocht wordt deze personen toegang te verlenen tot de accommodatie en twee plekken vrij te houden voor de rapporteur of begeleider van de scheidsrechter of een waarnemer ordemaatregelen. Uiterlijk woensdag 17.00 uur zijn deze aanstellingen bij clubs bekend zodat er voldoende rekening mee kan worden gehouden.

Waarnemers ordemaatregelen

In tegenstelling tot gebruikelijk zal de KNVB de clubs gedurende de tijd dat het coronaprotocol van kracht is uiterlijk woensdag 17.00 uur informeren over de aanstelling van een waarnemer bij standaard wedstrijden, Als de waarnemer onverhoopt niet naar de wedstrijd kan komen, moet de vereniging hiervan in kennis worden gesteld.

Het bestuur amateurvoetbal zal met het oog op de tweede helft van het seizoen de situatie in december opnieuw bekijken en nadere informatie verstrekken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen