Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tips om jongeren te behouden voor de vereniging

KNVB Media
KNVB Media
6 maart 2020, 14:07

Om de oudere jeugd te binden en behouden voor de vereniging wordt een nieuw en uitdagend competitieaanbod gecreëerd. - Foto: KNVB Media

Veel voetbalverenigingen lopen tegen hetzelfde probleem aan; hoe bind en behoud je de oudste jeugd? De KNVB en de clubs gaan nu samen over tot actie. Tijdens verschillende bijeenkomsten bij verenigingen in het gehele land werd er gesproken over thema’s als: 'de rol van oudere jeugd bij de toekomst van het seniorenvoetbal' en 'inspelen op de trend van zondag- naar zaterdagvoetbal'. In dit artikel staan de belangrijkste uitkomsten.

Met betrekking tot de oudere jeugd is besproken deze belangrijke groep leden méér en vaker te boeien en te betrekken. Met als doel hen te binden en te behouden voor de vereniging. Dit gaan we doen door enerzijds verbindende verenigingsactiviteiten te organiseren en anderzijds een nieuw, uitdagend competitieaanbod te creëren.

De KNVB en de honderden verenigingsfunctionarissen die bij de bijeenkomsten aanwezig waren, slaan snel de handen ineen om de gedachten een stap verder te brengen. Benieuwd naar andere adviezen en oplossingsrichtingen? Bekijk dan onderstaande infographic.

Jongeren (meer) betrekken bij de vereniging Jongeren (meer) betrekken bij de vereniging Door niet langer over, maar met de jeugd te praten, kom je erachter wat zij belangrijk vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen