Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruim 300 gemeenten al aan de slag met lokaal sportakkoord

KNVB Media
KNVB Media
27 januari 2020, 9:26

Sportclubs zijn van groot belang bij het sluiten van de lokale sportakkoorden. - Foto: KNVB Media

In 339 van de 355 Nederlandse gemeenten (95%) wordt inmiddels gewerkt aan het sportakkoord. 274 gemeenten zijn onder leiding van een sportformateur zelfs al bezig met het opstellen en sluiten van sportakkoorden tussen sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, de gemeente en/of het bedrijfsleven. Dit blijkt uit de voortgangsrapportage Monitor Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’ van het Mulier Instituut.

In het in 2018 afgesloten Sportakkoord zijn de prioriteiten voor het Nederlandse sportbeleid voor de komende jaren vastgelegd. De KNVB is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het sportakkoord. Na ondertekening van het sportakkoord is op veel plekken in Nederland een vervolg gegeven, bijvoorbeeld door middel van lokale sportakkoorden.

Sportclubs zijn van groot belang bij het sluiten van deze lokale sportakkoorden. Gemeenten kunnen verenigingen uitnodigen om in gesprek te gaan, of clubs kunnen zelf het initiatief nemen naar de gemeente te gaan om de belangstelling kenbaar te maken. Als voetbalvereniging krijg je dus de kans mee te praten over waar het heen moet met de lokale sport in jouw gemeente.

65 gemeenten gestart met uitvoering

Er zijn inmiddels al 65 gemeenten gestart met de uitvoering van een lokaal of regionaal sportakkoord met behulp van een uitvoeringsbudget. Het aantal gemeenten dat een aanvraag voor uitvoeringsbudget indient, zal de komende jaren nog verder toenemen.

Wil je weten wat de status is van het lokale sportakkoord in jouw gemeente, neem dan contact met jouw verenigingsadviseur.

Sportakkoord Sportakkoord In 2018 werd het Nationaal Sportakkoord ondertekend door de sportwereld, gemeenten, de Rijksoverheid, provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisatie. Sinds de ondertekening is op veel plekken in Nederland een vervolg gegeven aan het akkoord, bijvoorbeeld door middel van lokale sportakkoorden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen