Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe e-learning ‘verantwoord alcohol schenken’ voor medewerkers kantine

KNVB Media
KNVB Media
24 januari 2020, 14:20

Met de juiste kennis kunnen barmedewerkers van sportverenigingen goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties. - Foto: KNVB Media

In het kader van het Nationaal Preventieakkoord heeft het ministerie VWS een e-learning ontwikkeld voor een verantwoorde verstrekking van alcohol. Deze e-learning is speciaal gericht op barmedewerkers van sportverenigingen. Met de juiste kennis kunnen zij goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

Met de gratis e-learning over verantwoord alcohol schenken leren barmedewerkers in de sportkantine meer over de regels voor verantwoorde alcoholverstrekking. De nadruk bij de e-learning ligt op de naleving van de leeftijdsgrens en het niet schenken aan dronken personen.

Regels voor verantwoorde alcoholverstrekking

De nieuwe e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van sportkantines. In drie modules leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Als de afsluitende toets juist is ingevuld, ontvangt de deelnemer een certificaat.

Verplichte aanwezigheid barmedewerker met certificaat 

Voor medewerkers zonder een sociale hygiëne diploma is het een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt, voor medewerkers met een diploma is de e-learning een waardevolle opfriscursus.

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald.

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bevordering van verantwoord alcohol gebruik in de sportkantines. De bijscholing is gratis te gebruiken voor de hele sport.

Volg de e-learning Volg de e-learning Klik hier om de e-learning 'Voor Elkaar | Sport' te volgen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen